Skriv sökord

Sölvesborg-Mjällby Sparbank har undertecknat FN:s principer för ansvarsfull bankverksamhet

Hållbarhet I samhället
Östersjöfrågor, Sölvesborg-Mjällby Sparbank
Stefan Ohlson, VD på Sölvesborg-Mjällby Sparbank

Senast uppdaterad: 10 augusti, 2021

Som en del i arbetet med att integrera hållbarhet i affärsverksamheten har Sölvesborg-Mjällby Sparbank undertecknat FN: s principer för ansvarsfull bankverksamhet. Det innebär att banken anpassar sin verksamhet för att stärka sin positiva påverkan och samtidigt minska den negativa påverkan som verksamheten och dess produkter och tjänster kan ha på samhälle och miljö.

Principerna är ett ramverk för att säkerställa att bankernas strategi och praxis överensstämmer med den vision som finns i FN:s globala mål och Parisavtalet. Banker som har undertecknat principerna förbinder sig att vara ambitiösa i sina hållbarhetsstrategier och att arbeta för att integrera hållbarhet i hjärtat av sin verksamhet.

– Vi ser att vi har ett ansvar som omfattar alla aspekter i hållbarhet: ekonomiska, sociala och miljömässiga. Genom att underteckna principerna för ansvarsfull bankverksamhet uttrycker vi också vår vilja att ta på oss en aktiv ledarroll i hållbara förändringar, säger bankens vd Stefan Ohlson.

Sölvesborg- Mjällby Sparbank är den tionde banken i Sverige som undertecknat FN:s principer för ansvarsfull bankverksamhet

 1. SEB (Skandinaviska Enskilda Banken)
 2. Svenska Handelsbanken
 3. Swedbank AB
 4. SBAB Bank
 5. Roslagens Sparbank
 6. Södra Dalarnas Sparbank AB
 7. Sparbanken Västra Mälardalen
 8. Collector
 9. Länsförsäkringar Bank AB
 10. Sölvesborg-Mjällby Sparbank
 11. Skandiabanken

– Vår övertygelse är att om vi arbetar för ett mer hållbart samhälle och om vi tar ansvar och vidtar åtgärder som gör skillnad, kommer Sölvesborg att bli en bättre stad att bo och verka i, avslutar Stefan Ohlson.

Kort om Sölvesborg-Mjällby Sparbank

Sölvesborg-Mjällby Sparbank har en affärsvolym på 10,8 miljarder kronor, 34 anställda och två kontor i Blekinge. Vi är en egen bank som äger en liten del av Swedbank – inte tvärtom. Vi har i 182 år verkat för ett bättre liv i vår närhet tillsammans med våra kunder. Det är det vi kallar för att ha hjärtat i bygden och det vill vi fortsätta med i minst 182 år till.

www.smsparbank.se

Mer information om FN:s principer för ansvarsfull bankverksamhet 

Dela sidan: