Skriv sökord

Södra Dalarnas Sparbank – Teknikbanor, hopp och roliga cykelleder – satsning har satt Säter på cykelkartan

I samhället
Roliga cykelleder

Senast uppdaterad: 24 augusti, 2021

CK Naténs satsning på att utveckla tränings- och tävlingsarenan Säter MTB Arena ger frukt. Intresset bland cyklister är stort och allt fler hittar till arenan som numera är en av destinationerna i Biking Dalarna. Idag kan klubben stoltsera med 3 fullånga skyltade leder i olika svårighetsgrad samt en kortare avsedd för barn.

– Tanken har varit att skapa ett område som passar många kategorier av cyklister, såväl unga som gamla. Svårighetsgraden på lederna är varierande men en utgångspunkt har varit att lederna till stor del ska gå på naturlig stig säger Mikael Spjut, projektledare CK Natén.

Målet är att ge unga bra och roliga träningsmöjligheter

– Vi är otroligt stolta över vår arena och vilket gehör den får. Vi har ett större engagemang i klubben och många fler barn och ungdomar som vill cykla. Vår satsning kom helt rätt i tiden och cykelintresset ser bara ut att öka. Målet är att ge våra barn och ungdomar bra och roliga träningsmöjligheter och det har det projektet verkligen bidragit till säger Lars Blomqvist, Ordförande CK Natén.

CK Natén har själva investerat 40 000 kr och har gjort satsningen tillsammans med Södra Dalarnas Sparbank som beviljat 65 000 kr och Säters kommun som bidragit med 15 000 kr. Utöver det har klubbens medlemmar investerat många ideella arbetstimmar.

CK Natén bildades 1934 och har under många år organiserat cykling i Säter. De senaste åren har klubbens verksamhet växt kraftigt och idag organiseras träning 2 gånger per vecka med deltagare från 6 år och uppåt. Ett 80-tal barn och ungdomar tränar och tävlar idag i klubben.

Om Södra Dalarnas Sparbank

Som sparbank skiljer vi oss från andra banker. Vår enda aktieägare är Sparbanksstiftelsen Södra Dalarna, tillsammans med den delar vi årligen ut cirka 2 miljoner av våra vinstmedel till projekt och sponsring som bidrar till att utveckla Södra Dalarna till en livskraftig region som människor väljer att leva och verka i. Vi verkar i Avesta, Hedemora och Säters kommuner. Vårt huvudkontor finns i Hedemora och ett filialkontor i Säter. Vi har en affärsvolym på drygt 13 miljarder kronor och 40 medarbetare.

www.sodradalarnassparbank.se

Dela sidan: