Skriv sökord

Södra Dalarnas Sparbank startar kurs i entreprenörskap för att få fler unga att starta eget

Företagande I samhället
kurs i entreprenörskap, Södra dalarnas sparbank

Senast uppdaterad: 8 april, 2022

Södra Dalarnas Sparbank startar en kurs i entreprenörskap för unga i åldern 19-25 år. Syftet är att få fler nyfikna på vad det innebär att vara entreprenör och driva projekt eller starta eget företag.

12 ungdomar som bor i Avesta, Hedemora eller Säters kommun erbjuds plats på kursen som startar den 30 maj. Det blir 12 kurstillfällen där spännande lokala företagsbesök varvas med inspirerande föreläsning inom bland annat e-handel, varumärke, kommunikation och ekonomi. De som anmäler sig behöver inte ha någon förkunskap och kursen är kostnadsfri.

Kursen drivs av Södra Dalarnas Sparbank tillsammans med Therese Nielsen som driver sitt företag Vindla där hon arbetar med företagsutveckling. Therese är också verksamhetsledare för Nyföretagarcentrum norra Dalarna.

Ny affärsidéer har uppkommit under pandemin

– Genom den här kursen hoppas vi kunna inspirera och skapa ett nätverk för de ungdomar som går i tankarna om att kanske starta något eget. Ungdomsbarometern visar att pandemins tristess har gett upphov till många nya idéer och en spirande företagsamhet, det vill vi ta vara på. Intresse verkar finnas, vi har redan sex anmälda, säger Therese Oljans Backlin, marknadsansvarig Södra Dalarnas Sparbank.

– Upplägget med både företagsbesök, inspiration, kunskap och att gruppen blivit till ett nytt nätverk har varit väldigt uppskattat i norra Dalarna. Fantastiskt att Södra Dalarnas Sparbank satsar på unga, jag ser framemot att inspirera om entreprenörskap nu i södra Dalarna, säger Therese Nielsen, konsult företagsutveckling, Vindla AB.

Pressträff

Välkommen på en digital pressträff, länk skickas vid anmälan.

Datum och tid: Tisdagen den 12 april kl. 10.00
Plats: Teams
Medverkande:
Therese Nielsen, projektledare Vindla
Jonas Nyberg, vd Södra Dalarnas Sparbank
Therese Oljans Backlin, marknadsansvarig Södra Dalarnas Sparbank

För mer information och anmälan

Therese Oljans Backlin, Tel. 070-240 69 14
therese.oljans@sodradalarnassparbank.se

Om Södra Dalarnas Sparbank

Som sparbank skiljer vi oss från andra banker. Vår enda aktieägare är Sparbanksstiftelsen Södra Dalarna, tillsammans med den delar vi årligen ut cirka 2 miljoner av våra vinstmedel till projekt och sponsring som bidrar till att utveckla Södra Dalarna till en livskraftig region som människor väljer att leva och verka i. Vi verkar i Avesta, Hedemora och Säters kommuner. Vårt huvudkontor finns i Hedemora och ett filialkontor i Säter. Vi har en affärsvolym (summan av in- och utlåning) på drygt 15,7 miljarder kronor och 40 medarbetare.
sodradalarnassparbank.se

Dela sidan: