Skriv sökord

Södra Dalarnas Sparbank söker VD

Aktuellt Lediga tjänster

Södra Dalarnas Sparbank är Dalarnas äldsta Sparbank, 182 år. Vi skiljer oss från andra traditionella banker. Via vår ägare Sparbanksstiftelsen Södra Dalarna återinvesterar vi våra vinstmedel i vår bygd. Ett av syftena för Banken är att vara med att utveckla Södra Dalarna till en livskraftig region som människor väljer att leva och verka i. Vi verkar i tre kommuner, Hedemora, Avesta och Säter. Bankens affärsvolym uppgår till 13 MDR och vi har ca 22 000 kunder och 40 medarbetare. 

Sparbankerna står inför en spännande och utmanande framtid. Banken är en lokalt stark aktör och vi har de bästa förutsättningar att möta och följa våra kunder in i framtiden. Samtidigt förändras vår omvärld och det ställer krav på vår förmåga att anpassa och utveckla våra tjänster, vår struktur och affärsmässighet. Vår nästa VD ska leda oss i arbetet med att möta framtiden och se till att vi fortsätter växa med lönsamhet. Tillsammans med styrelse, ledningsgrupp och medarbetare förväntas du fortsätta vår framgångsresa och bygga vårt varumärke ännu starkare.
En viktig framgångsfaktor är att du brinner för att driva affären och klarar av att balansera affärsutveckling och driv framåt i relation till de lagar och regler verksamheten lever under. Å ena sidan behöver du mod och handlingskraft, å andra sidan ansvarskänsla och ett mycket gott omdöme. Hoppas du känner igen dig?
Som Bankens VD är du vår ambassadör, både lokalt och inom sparbankssfären. Vi räknar med att du har gedigen erfarenhet från bank- och finansvärlden. Dina ledarerfarenheter präglas av ett affärsdrivet, omtänksamt och nära ledarskap. För att representera sparbanksidén och skapa engagemang kring våra visioner och förbättringsprojekt, både internt och externt, behöver du vara öppen, nyfiken och kommunikativt skicklig. I det ingår att du är närvarande både internt i banken och externt hos kunder och andra intressenter.
Vi hoppas du stimuleras av att jobba med en bank som gör skillnad för och bidrar till utvecklingen av verksamhetsområdet och det samhälle vi verkar i. Är du redo för ett komplext och inspirerande uppdrag?
Vill du veta mer? Kontakta Ulf Alexandersson, 070 – 260 50 00, på Ageniuz som vi samarbetar med i denna rekrytering. Ansök senast 10 november via annonsen på ageniuz.com under Lediga jobb http://ageniuz.com/positionDetail?rmjob=20

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *