Skriv sökord

Södra Dalarnas Sparbank: Robotprogrammering ska få Säters elever mer intresserade av naturvetenskap och teknik

I samhället Skola
Sparbankernas Riksförbund
Eleverna får lära sig grunderna i programmering med hjälp av Lego Education i ett innovativt, utmanande och lärorikt upplägg

Senast uppdaterad: 4 november, 2020

Årskurs 1-6 i på Stora Skedvi skola, Enbacka skola och Kungsgårdsskolan får lektioner i kreativ och praktisk programmering när pedagoger från 2047 Science Center kommer på besök. Projektet heter Science Dalatours och möjliggörs med ett bidrag på 500 000 kr från Södra Dalarnas Sparbank.

Science Dalatour är ett projekt för mellanstadieklasserna i Säter, Hedemora och Avesta kommun. Projektet genomförs för att väcka intresse för teknik, naturvetenskap och matte och därmed bidra till att säkra länets framtida kompetensförsörjning. Projektet startar vecka 45 och börjar med Säters kommun för att nästa år gå vidare till Avesta kommun och därefter Hedemora kommun.

– Lektionerna ska väcka intresset hos barn och ungdomar för teknik, naturvetenskap och matematik. Vi vill stärka deras tekniska självförtroende med lustfyllda lektioner i programmering och i förlängningen bidra till den framtida kompetensförsörjningen inom naturvetenskap och teknik, säger Maria, pedagog på 2047 Science Center.

– Vi är väldigt glada över att kunna göra denna satsning mot skolorna. Både lärare och elever får inspiration genom detta besök. Programmering är en obligatorisk del i skolplanen och då är det kul att det kan erbjudas på ett kreativt sätt och med pedagoger som är specialiserade på detta, säger Therese Oljans Backlin, marknadsansvarig på Södra Dalarnas Sparbank.

Kreativ programmering på schemat
Eleverna får lära sig grunderna i programmering med hjälp av Lego Education i ett innovativt, utmanande och lärorikt upplägg. I årskurs 1-3 kommer man jobba med temat ”Vår stad” och i årskurs 4-6 är temat ”Robotar i vår vardag”.

Datum och plats
Pressen hälsas välkommen
9/11 Stora Skedvi åk , 08.10-09.40, Stora Skedvi åk 2 09.50-11.20, 10/11 Enbacka 6B 9:45-11:15
Vänligen anmäl ditt deltagande.
Kontakt
Kontaktpersoner är Maria Johansson, pedagog, 2047 Science Center, tfn 0243-79 39 16, 070-329 68 18 Välkomna!
Ämnen
Matematik Skola Teknologi, allmänt Naturvetenskap Ekonomi, finans
Taggar
#sciencecenter2047 södra dalarnas sparbank samhällsnytta programmering
Regioner
Säter Dalarna Avesta Hedemora

Som sparbank skiljer vi oss från andra banker. Vår enda aktieägare är Sparbanksstiftelsen Södra Dalarna, tillsammans med den delar vi årligen ut ca 2 miljoner av våra vinstmedel till projekt och sponsring som bidrar till att utveckla Södra Dalarna till en livskraftig region som människor väljer att leva och verka i. Vi verkar i Avesta, Hedemora och Säters kommuner. Vårt huvudkontor finns i Hedemora och ett filialkontor i Säter. Vi har en affärsvolym på drygt 13 miljarder kronor och 40 medarbetare.

Dela sidan: