Skriv sökord

Södra Dalarnas Sparbank delar för tredje året ut sitt hållbarhetspris

Hållbarhet I samhället
hållbarhetspris, Södra dalarnas sparbank, Gustafs, Gustafs Scandinavia

Senast uppdaterad: 28 februari, 2022

Träinredningsföretaget Gustafs Scandinavia prisas för sitt hållbarhetsarbete och får Södra Dalarnas Sparbanks hållbarhetspris 2021.

Södra Dalarnas Sparbank delar för tredje året ut sitt hållbarhetspris. För 2021 går priset på 20 000 kronor till Gustafs Scandinavia AB.

Hållbara miljöer för nutida och framtida generationer

Gustafs Scandinavia får priset för att de med sina sofistikerade träinredningar bidrar till ett ökat välbefinnande och hållbara miljöer för nutida och framtida generationer. Det dagliga arbetet och hela tillverkningsprocessen genomsyras av miljöansvar. På både den nationella och globala marknaden är deras sociala ansvarstagande en viktig och naturlig del i arbetet. Gustafs arbete inspirerar och deras långa tradition av ansvar för en hållbar utveckling märks och berör.

– Vårt hållbarhetsarbete är viktigt för att vara en positiv drivkraft i samhället och för vår långsiktiga lönsamhet och utveckling. Med vårt hållbarhetspris vill vi motivera, stimulera och hylla det arbete som görs i vårt närområde och som bidrar till en hållbar resursanvändning, säger Jonas Nyberg, vd för Södra Dalarnas Sparbank.

Prisutdelning

Priset delas ut tisdag den 1 mars kl. 13.00 hos Gustafs Scandinavia, Stationsvägen 1, Gustafs. Gustafs Scandinavias vd Ruben Krouwel tar emot priset.

Södra Dalarnas Sparbanks Hållbarhetspris

Hållbarhetspriset kan gå till ett företag, en organisation eller en förening med verksamhet i Avesta, Hedemora eller Säters kommun. 2020 gick priset till Ernsta Express, 2019 gick priset till Oppigårds Bryggeri AB.

Om Södra Dalarnas Sparbank

Som sparbank skiljer vi oss från andra banker. Vår enda aktieägare är Sparbanksstiftelsen Södra Dalarna, tillsammans med den delar vi årligen ut ca 2 miljoner av våra vinstmedel till projekt och sponsring som bidrar till att utveckla Södra Dalarna till en livskraftig region som människor väljer att leva och verka i. Vi verkar i Avesta, Hedemora och Säters kommuner. Vårt huvudkontor finns i Hedemora och ett filialkontor i Säter. Vi har en affärsvolym (summan av in- och utlåning) på drygt 15,7 miljarder kronor och 40 medarbetare.

sodradalarnassparbank.se

Dela sidan: