Snällkalendern till skolklasser från Tjörns Sparbank

Snällkalendern är en julkalender som utmanar dig att göra något snällt varje dag hela vägen fram till julafton. Kalendern har nu överlämnats utav Tjörns Sparbank till alla skolor på Tjörn.

– På Tjörns Sparbank bryr vi oss om vår bygd och vi vill att barn, unga och alla andra som bor här ska må bra, säger Mattias Kjellberg, marknadsansvarig i banken. Som en del i vårt samhällsengagemang köpte vi därför in Snällkalendern från Friends som vi nu delat ut till samtliga förskole- och grundskoleklasser på Tjörn.

I genomsnitt finns i varje klass 1-2 barn som utsätts för mobbning i Sverige. Många av dem drabbas av långvarig psykisk ohälsa som följer med hela livet. Snällkalendern skapades med övertygelsen om att snälla handlingar förändrar världen. En snäll handling kan få någon att le eller bidra till en ny vänskap. Den kan till och med vara början till att bryta ett utanförskap.

– Kalendern togs emot med glädje ute i skolorna. Jag hoppas och tror verkligen att den kommer göra skillnad. Alla kan vi vara med och sprida lite extra snällhet i jul, avslutar Mattias Kjellberg.

 

Vi bryr oss om

Tjörns Sparbank är bygdens bank och inte en bank i mängden. Ända sedan 1906 har vi jobbat efter samma grundidé. Att sparande är för alla människor och att en sparbanks vinst ska återinvesteras i bygden, så att den kommer till nytta för många. Idag har vi tre kontor på Tjörn, alla med engagerad och personlig service. Och än idag följer vi sparbanksidén. Att hjälpa människor att förverkliga sina drömmar genom en sund ekonomi och samtidigt göra vår bygd till en bättre plats. Det är därför vi stöttar massor av lokala föreningar och initiativ. Det tror vi att många har glädje av.

tjorns-sparbank.se

Senast uppdaterad: 
2018-11-30