Skriv sökord

Piteå Elit startar skolprojekt tillsammans med Sparbanken Nord

Barn- och ungdomsidrott I samhället Skola
Piteå Elit startar skolprojektet Skidkul tillsammans med Sparbanken Nord
Erika Mattsson Sparbanken Nord, Per Jervfors och Karl Edenroth Piteå Elit ser fram emot skolprojektet Skidkul, och hoppas att det ska ge goda effekter på sikt.

Senast uppdaterad: 16 februari, 2022

Under slutet av 2021 startade Piteå Elit skolprojektet Skidkul tillsammans med Sparbanken Nord. Skidkul är ett samhällsnyttigt projekt med syfte att aktivera samt engagera skolungdomar i låg- och mellanstadiet till fysisk aktivitet specifikt genom skidlek på längdskidor.

Enligt riksidrottsförbundet har ungdomsidrotten i Norrbotten minskat kraftigt. Under 2020 minskade deltagandet med 15,4 % att jämföra med snittet i Sverige på 10,5 %.

Klubbens nya kontrakterade unga åkare Eric Granström och Pål Jonsson kommer att besöka tre skolor i Piteå kommun vid några olika tillfällen tillsammans med klubbens anställda projektledare Karl Edenroth. Projektet innehåller även en planerad utbildningsdag för idrottslärare samt fritidspedagoger för alla skolor i kommunen. Syftet med den dagen är främst informationsutbyte samt att bidra med inspiration som lärarna kan ta med sig tillbaka till skolorna och den dagliga idrottsundervisningen.

– Det är en fantastisk möjlighet för våra unga åkare, och Piteå Elit som klubb att besöka skolor och inspirera skolungdomarna. Piteå Elits fulla övertygelse är att vårt engagemang ska ge ringar på vattnet och förhoppningen är att ungdomarna ska uppskatta och se tillbaka på våra besök med glädje, säger projektledare Karl Edenroth, Piteå Elit.

Sparbanken vill inspirera unga till idrottande

Även Sparbanken Nord ser positivt på skolprojektet Skidkul. Erika Mattsson, Chef Hållbarhet och Samhälle på Sparbanken Nord säger;

– Vi vet att satsningar på barn och idrott är något våra kunder önskar att vi ska prioritera. Därför stöttar vi skolprojektet som kan bidra till rörelseglädje och minskat stillasittande för barn och unga. Att tillsammans med Piteå Elit starta upp Skidkul där eleverna får träffa unga elitskidåkare som också kan bli bra förebilder och inspirera till idrottande, ligger därför helt i linje med vårt samhällsengagemang, säger Erika Mattsson, Chef Hållbarhet och Samhälle på Sparbanken Nord.

Media kommer få tillfälle att besöka utbildningsdagen för att kunna ställa ytterligare frågor och ta bilder. Den planerade utbildningsdagen kommer äga rum på Lindbäcksstadion under februari/mars månad. Piteå Elit återkommer med datum längre fram.

För mer information/kommentarer kontakta:

Karl Edenroth, Piteå Elit, tel. 073-083 49 01
Erika Mattsson, Sparbanken Nord, tel. 070-388 60 25

Sparbanken Nord

Som sparbank är vi trygga i vår lokala närvaro, har sunda värderingar och engagemang i din vardag. Utan aktieägare kan vi investera i utvecklingen av vår  gemensamma region. Våra kunders pengar stannar kvar och gör nytta här där vi bor.

Sparbanken Nord har kontorsverksamhet i de tio kommunerna Piteå, Älvsbyn, Arvidsjaur, Arjeplog, Jokkmokk, Gällivare, Kiruna, Pajala, Överkalix och Övertorneå, samt en hög digital närvaro med ett eget Digitalt kontor. Med en affärsvolym på drygt 60 miljarder kronor och 200 medarbetare är vi en av landets största sparbanker och en betydande finansiell aktör i regionen där vi verkar. En stor del av vinsten avsätter banken till hållbar utveckling på olika nivåer och i olika områden i lokalsamhället.

Välkommen in på något av våra kontor, ring oss på 0771-23 00 23 eller besök oss på sparbankennord.se

Lena Karlsson
Lena Karlsson
lena.karlsson@sparbankerna.se
Dela sidan: