Skriv sökord

Skog och Lantbruksrådgivare sökes till Roslagens Sparbank

Lediga tjänster
Skog och Lantbruksrådgivare sökes till Roslagens Sparbank

Senast uppdaterad: 2 augusti, 2022

Skog och Lantbruksrådgivare – Roslagens Sparbank, en av Sveriges 59 lokala sparbanker, verkar i och för Roslagen. Vår vision är ”Ett attraktivt och öppet Roslagen i tillväxt” och tillsammans med våra fyra stiftelser eftersträvar vi ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet för våra kunder och samhället i stort. Vi är en fristående sparbank utan aktieägare där alla beslut fattas i Roslagen. Det faktum att vi inte har några aktieägare gör att vi istället kan dela ut en del av vår vinst till våra fyra stiftelser, som använder pengarna till det vi brukar kalla ”samhällsnytta”. Sedan stiftelserna bildades har banken avsatt ca 145 Mkr till samhällsnytta – det är något vi är stolta över och en viktig faktor till att vi som arbetar i Roslagens Sparbank har valt att jobba här!

Vi har en affärsvolym på ca 40 mdkr, ca 100 anställda och våra 49 000 privat- och företagskunder kan möta oss på något av våra 4 kontor[1], i vår egna telefonbank eller via mobil- eller internetbanken. Tack vare vårt samarbete med Swedbank kan vi erbjuda våra kunder ett brett utbud av finansiella produkter och tjänster.

Vill du göra skillnad för Roslagen tillsammans med oss – välkommen med Din ansökan!

Skog och Lantbruksrådgivare

Som Skog och Lantbruksrådgivare ingår du i företagsgruppen bestående av 19 personer och tillsammans med dina kollegor kommer du att vara ansiktet utåt mot marknaden och våra kunder. Vi har en tydlig ambition av att växa och vara synliga på företagsmarknaden i Roslagen.

Som rådgivare har du ett ansvar som inkluderar försäljning, riskbedömning, kundnöjdhet samt lönsamhet på befintliga och nya kunder. Du ansvarar för en kundbas som främst består av kunder kopplade till Skog och Lantbruksnäringen. I och med vår vilja att växa på marknaden är prospektering av nya kunder en viktig del av uppdraget. Kunderna värderar oss som bank efter vår serviceförmåga, kompetens/ professionalism, långsiktighet och ömsesidiga affärsrelation. Arbetet kräver hög kompetens vad gäller social förmåga, egen drivkraft, planering och struktur. Företagsteamet har ett mycket nära samarbete med Premiumrådgivare, Försäkringsspecialist och övriga specialister i syfte att överträffa våra kunders förväntningar.

Om dig
Vi ser gärna att du har erfarenhet från Skog och Lantbruksaffären, eller har ett brinnande intresse för branschen och relevant företagskompetens. Du har en förmåga att på ett strukturerat och professionellt sätt axla rollen som affärspartner både mot kund och interna intressenter. Vi ser vidare att du är utåtriktad och utpräglat affärsfokuserad, har en mycket hög egen drivkraft och finner det stimulerande att utveckla befintliga affärsrelationer inom bankens prioriterade affärsområden, såväl som att knyta nya relationer. Stor vikt läggs vid ett proaktivt arbetssätt.

Sökande till befattningen bör uppfylla följande:

• Relevant erfarenhet av bank, gärna från både privat och företagsrådgivning.
• Ekonomisk utbildning lägst gymnasienivå. Akademisk bakgrund är meriterande men kan ersättas av relevant erfarenhet.
• Strukturerad och analytisk.
• Ansvarstagande med stort eget driv.
• Swedsec Rådgivarlicens
• Swedsec Bolånelicens (inget krav men meriterande)
• Certifikat för försäkringsförmedling (inget krav men meriterande)

Ansvarig för befattningen rapporterar till Företagschef/ Biträdande företagschef.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och avser heltid.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Företagschef Johan Persson på 0176-77 199, johan.persson@roslagenssparbank.se alt. Bitr Företagschef Håkan Koert hakan.koert@roslagenssparbank.se, 0176-77 146.
Våra fackliga representanter är för Finansförbundet Lars Pettersson (0176-77 135) och för Saco Markus Berglund (0176-77 104).

Vi arbetar med processen löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 25 augusti –2022, genom att registrera den via vår hemsida roslagenssparbank.se/jobb

Dela sidan: