Skriv sökord

Leksands Sparbank: 1,6 miljoner till föreningar i Siljansbygden som har det tufft i coronatider

Corona I samhället
Siljansbygden som har det tufft i coronatider
Brudpiga roddklubb var en av 67 föreningar som fick stöd från Leksands Sparbanks Sparbankshjälpen

Senast uppdaterad: 26 oktober, 2020

I samband med Leksands Sparbanks 150-årsfirande offentliggjordes att banken avsatt 1,5 miljoner till föreningar i Leksand, Rättvik och Gagnefs kommuner för att hjälpa till under coronakrisen. Nu när ansökningstiden gått ut så får 67 föreningar dela på nästan 1,6 miljoner från Sparbankshjälpen.

– Det känns förstås väldigt bra att i dessa tuffa tider kunna vara med och bidra. Samtidigt är det både överväldigande och omvälvande att se hur hårt corona slår mot föreningslivet i vår bygd, säger Jonas Heimer marknadschef på Leksands Sparbank.

Efter att ansökningstiden gick ut påbörjades arbetet att gå igenom alla ansökningar. Det slutade med att 67 föreningar får dela på 1 583 150 kronor från Sparbankshjälpen, nästan 100 000 kronor mer än vad som till en början avsatts.

– Vi ville att så många som möjigt skulle få så stor hjälp som möjligt, därför sköt vi till lite extra, säger Jonas och lägger till att föreningslivet erbjuder fantastiska möjligheter till aktiviteter på fritiden för både gammal som ung, men att det i slutändan också handlar om företagande och jobb.

– Näringslivet och föreningarna skapar mycket tillsammans och är ömsesidigt beroende av varandra. Till mångt och mycket utgör dessa två navet som driver Siljansbygden framåt.

Brudpiga Roddarklubb i Leksand är en av den 67 föreningar som fått hjälp via Sparbankshjälpen. Isabella Niss som är kassör i föreningen berättar:
– Coronapandemin har haft en kraftig påverkan på vår verksamhet. Intäktskällor såsom inställda tävlingar och kringarrangemang har alla försvunnit. Bidraget från Sparbankshjälpen säkerställer att vi kan fortsätta bedriva vår verksamhet som vi önskar vilket förstås är helt fantastiskt!

Om Leksands Sparbank

Leksands Sparbank firar i år 150 år och Sparbankshjälpen är en födelsedagspresent till bygden och människorna som bor och lever här. Utöver Sparbankshjälpen jobbar Leksands Sparbank vidare med den vanliga sponsringen och insatser för bygden där bankens vinst återinvesteras i olika utvecklingsprojekt i Siljansbygden.

Oss äger ingen. Leksands Sparbank är en fristående bank utan aktieägare. Vårt mål är att människor och företag i bygden ska må bra och utvecklas. Vår vinst återinvesteras för att bygden ska blomstra. Vi är nämligen ingen vanlig bank.

Dela sidan: