Sala Sparbank söker: Ansvarig för AML-frågor och stöd i organisationen i regelverksfrågor

Sala Sparbank söker ny medarbetare.

Om jobbet

Du kommer att ha en specialistroll som innefattar ett huvudansvar för AML-arbetet. Du skall stötta bankens olika funktioner vid upprättande och implementering av regelverk och instruktioner även avseende andra områden, samt vara behjälplig i vissa juridiska frågor såsom granskning av avtal och bankgarantier med mera.

Rollen innefattar även styrelse- och huvudmannaadministration vilket bland annat innebär sammanställning av styrelseagenda tillsammans med vd och styrelsens ordförande samt föra protokoll på styrelsemöten.

Arbetet innebär samarbete med många olika funktioner i banken vilket ger god insikt i verksamheten.

Detta är en ny yrkesroll och vi vill med den säkerställa hög kvalité, uppnå ett effektivare arbetssätt och enhetlig struktur i arbetet med regelverk och instruktioner.

 

Vem är du?

Du har goda juridiska kunskaper samt gärna erfarenhet inom det finansiella området. Du har god förmåga att kommunicera både i tal och skrift. Du tycker om att samarbeta med andra, har förmåga att se helheten och har en stark egen drivkraft. Du har alltid bankens vision, affärsidé och värdegrund som utgångspunkt i ditt arbete.

 

Formella krav för rollen

Juridisk utbildning från universitet är önskvärd.

 

Ansökan och kontakt

Vill du veta mer om tjänsten kontakta vd Christer Eklind 0224-850 80. Facklig kontaktperson är Ulla Andersson 0224-850 34.

Din ansökan, med CV, skickar du senast den 30 september till kerstin.gudmunds@salasparbank.se

 

Hur är det att jobba på Sala Sparbank?

Svaret är: Lite annorlunda än i vanliga banker. Vi kan konstatera att många medarbetare stannar länge hos oss. Kanske kan det bero på att gemenskapen i banken är stor. Och på att vi tänker lite annorlunda.

Vi bedriver bankverksamhet med utgångspunkt i långsiktighet och sunt förnuft snarare än kvartalsekonomi. Hela vårt engagemang investeras i vårt verksamhetsområde, precis som tanken en gång var med sparbanksidén.

Vårt motto som genomsyrar banken är att vi agerar som en nära vän för varandra och för våra kunder. Det ger en god grund för att bygga starka relationer – vår styrka och framgångsfaktor.

Vi ska hjälpa våra kunder att utveckla sin ekonomi. För att lyckas med det behöver vi engagerade och kompetenta medarbetare som vill arbeta med att bygga goda kundrelationer och göra affärer som är bra både för kunden och för banken.

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en verksamhet med korta beslutsvägar och stor möjlighet att påverka din egen utveckling. Du arbetar självständigt med stort eget ansvar. Och visar du framfötterna får du möjlighet att växa – både som medarbetare och människa.

 

Läs mer om banken

Sala Sparbank grundades 1828 och är Sveriges näst äldsta nu verksamma bank. Vi har kontor i Sala, Heby, Östervåla och Tärnsjö. Med ca 80 anställda och 38 000 kunder är vi marknadsledande inom vårt verksamhetsområde. Vi miljöcertifierades som första bank i Norden år 2002 och arbetar aktivt för att skapa hållbar växtkraft för bygden och våra kunder.

Sala Sparbank tillhör Sparbankernas Riksförbund och samarbetar med Swedbank. Affärsvolymen uppgår till drygt 18,5 miljarder kronor.

Sala Sparbank

Senast uppdaterad: 
2017-09-13