Skriv sökord

Sala Sparbank ger dubbel avsättning till samhällsengagemang

I samhället
samhällsengagemang, samhällsnytta, Per Skargren, Sala Sparbank

Senast uppdaterad: 10 maj, 2022

Under förra veckans Sparbanksstämma fattade Sala Sparbanks huvudmän beslut om att avsätta sammanlagt sex miljoner kronor av bankens överskott, tillbaka till Sala och Heby kommuner. En dubblering mot avsättningen till samhällsengagemang förra året.

Sala Sparbanks avsättning på sex miljoner till samhällsengagemang är den högsta någonsin. Det är bankens rekordresultat för 2021 som ligger bakom den ökade avsättningen.

– Jag är mycket glad att vi kan ge tillbaka till våra kommuner i den här omfattningen. Med en pandemi i ryggen som satt spår i alla verksamheter, däribland företag och föreningar såväl som skola känns det extra bra att vi kan ge tillbaka, säger Per Skargren, vd på Sala Sparbank.

Miljonen blir två miljoner

För nittonde gången avsätts en summa till “Miljonen”. Nytt för i år är att avsättningen dubbleras och landar på totalt två miljoner. 459 olika initativ har genom åren fått del av miljonerna där pengarna landat inom både skola, samhälle, kultur, föreningsliv och näringsliv.

Vi välkomnar alla ansökningar som på något sätt bidrar till att skapa växtkraft i Sala och Heby kommuner. Ansökan öppnade den 5 maj och är öppen fram till den 30 juni.
– Det finns många idéer och eldsjälar i våra kommuner och med den ökade avsättningen kan vi bidra till att fler initiativ kan förverkligas, berättar Per Skargren.

Hit ska pengarna gå

  • Miljonen dubblas
  • Möjliggöra tillväxt för lokala företag
  • Motverka spelmissbruk
  • Framtidsråd för långsiktiga insatser
  • Lika Olika till skolan för att motverka psykisk ohälsa
  • Föreningskraften
  • Entreprenörskoncept för ungdomar

Om Sala Sparbank

Du kanske undrar hur vi skiljer oss från andra banker? Förutom att vi är landets näst äldsta och har varit verksamma ända sedan 1828? Vi bestämmer själva. Vi har inga aktieägare som kräver utdelning av vår vinst. Självständigheten blir därför vår styrka.

Vi är den enda självständiga banken i Sala och Heby kommuner. En viktig drivkraft i vårt arbete är att delar av bankens överskott kommer bygden till del för en bättre framtid. Kunder i Sala Sparbank bidrar därmed till bygdens tillväxt och utveckling.

salasparbank.se

Dela sidan: