Skriv sökord

Sala Sparbank bjuder på föreläsning om attityder, empati & värderingar

I samhället
Mary Juusela, Lika Olika, Sala sparbank
Mary Juusela från Lika Olika

Senast uppdaterad: 20 oktober, 2022

Tonen på skolor och i sociala medier i Sverige är hård. Toleransen för olikheter, oavsett om det är hur du ser ut, hur du tänker eller vad du tycker om att göra minskar. Det vill Sala Sparbank ändra på genom att bjuda in Mary Juusela från Lika Olika, som föreläser om attityder, empati & värderingar.

Gymnasie- och högstadieskolorna i Sala och Heby kommun genomgår just nu Lika Olikas utbildningskoncept där man arbetar med just värderingar och attityder i skolorna. Målet är att öka den övergripande toleransen för olikheter och därmed öka den psykiska hälsan. Det syftar till att skolan ska vara en trygg och inkluderande plats för alla. Lika Olika utbildar skolpersonal, elever och vårdnadshavare via föreläsningar, temadagar och workshops. Över 100 grund- och gymnasieskolor i Sverige och Åland har genomgått Lika Olikas utbildningar i sociala kunskaper och tolerans.

Mary Juusela, som är grundare till Lika Olika-metoden, menar att vi alla har ett ansvar för vilka långtgående konsekvenser våra sociala beteenden har.

– Du har ett ansvar, det du gör påverkar människor, familjer och arbetsgrupper långt mer än du anar. En suck, en ögonrullning, skitsnack bakom ryggen eller favorisering växer i storlek över tid och får effekter på andra människors potential och hälsa. Den som är ansvarig är avsändaren tillsammans med den tysta massan som står bredvid, menar Mary.

Den 27 oktober håller Mary Juusela en föreläsning om värderingar, empati och attityder och hur allt börjar redan hemma vid köksbordet. Föreläsning är öppen för allmänheten och riktar sig till alla över 18 år.
Varmt välkommen!

Plats: Aulan på Kungsängsgymnasiet i Sala
Tid: 17:00 – 18:30
Anmälan: salasparbank.se/likaolika

Dela sidan: