Skriv sökord

Roslagens Sparbank söker Privatrådgivare

Lediga tjänster

Senast uppdaterad: 22 februari, 2021

Roslagens Sparbank, en av Sveriges 59 lokala sparbanker, har verkat i och för Roslagen sedan 1859. Vår vision är ”Ett attraktivt och öppet Roslagen i tillväxt” och tillsammans med våra stiftelser vill vi bidra till ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet för våra kunder och samhället i stort.

Roslagens Sparbank är en fristående sparbank utan aktieägare där alla beslut fattas i Roslagen. Det faktum att vi inte har några ägare gör att vi istället kan dela ut en del av vinsten till våra fyra stiftelser, som använder pengarna till det vi kallar ”samhällsnytta”. Sedan stiftelserna bildades har banken, tack vare sina medarbetar och kunder, kunnat avsätta över 130 Mkr till samhällsnytta – något vi är mycket stolta över!!

Banken har ca 100 medarbetare fördelade på 4 kontor i Norrtälje kommun varav ca 70% arbetar i affärsverksamheten. Bankens affärsvolym uppgår till ca 30 000 Mkr och av våra ca 49 000 kunder är 43 000 privatkunder och 6 000 företagskunder varav många är små företag.

Kunderna kan möta oss i någon av kanalerna Kontor eller Kundcenter. Mötena, som är både spontana eller förbokade, sker såväl fysiskt som via telefon eller video. Via mobil- och internetbanken kan kunden även möta oss digitalt. Vi har en starkt tro på det personliga mötet i kombination med digitala lösningar.

Tack vare vårt samarbete med Swedbank kan vi erbjuda våra kunder ett brett utbud av finansiella produkter och tjänster.

Vill du bli en av oss – välkommen med Din ansökan!

Om rollen
För att ytterligare utveckla bankens affär mot privatsegmentet söker vi 2 rådgivare till Privatenheten. Privatenheten, som är bankens största enhet, består av ca 45 medarbetare och enhetens huvudfokus är att möta bankens privatkunder i den kanal och på det sätt som kunden själv väljer. Enheten bemannar såväl kontoren som kundcenter och möter kunder såväl fysiskt som via telefon, video och digitalt. För att möta privatkundernas behov består enheten av medarbetare med olika kompetenser och yrkesroller.

De 2 rådgivare vi nu söker kommer möta kunderna i alla kanaler men huvudfokus kommer att vara på kvalificerade rådgivningsmöten på något av våra 4 kontor i Norrtälje, Rimbo, Hallstavik och Älmsta. I närtid är behovet störst på kontoren i Älmsta och Norrtälje men detta kan komma att ändras över tid. Vi ser därför gärna att du är en person som inte ser det som ett hinder att arbeta på olika fysiska platser från tid till annan. Vi ser gärna att du är en person som har lätt för att anpassa dig till nya miljöer och människor.

I rollen som rådgivare kommer du att vara en viktig affärspartner till bankens privatkunder och du kommer arbeta brett med rådgivning och försäljning inom såväl låna som spara, försäkra, betala och pension. Du ansvarar för att säkerställa kundnöjdhet, lönsamhet samt tillfredsställande regelefterlevnad och riskhantering inom ramen för din roll och gentemot de kunder du möter.

Om Dig

• Du har relevant utbildning, gärna akademisk, inom ekonomi eller lång arbetslivserfarenhet inom en liknande roll
• Du har Swedsec- och bolånelicens och med fördel även försäkringsförmedlingsrätt
• Du har ett genuint intresse för det personliga mötet med kunden och för att hjälpa kunden till en sund och hållbar ekonomi samtidigt som du…
• … drivs av att se möjligheter till affärer i kombination med ett leverera goda kundupplevelser
• Du bör uppskatta att arbeta utifrån uppsatta mål
• Du har lätt för att skapa förtroende hos såväl kunder som kollegor
• Du har en god förmåga att ta till dig nya regelverk, ny teknik och nya arbetssätt
• Du har en god förmåga att formulera dig i skrift
• Som medarbetare värdesätter vi att…
o …du har en god förmåga att aktivt söka information,
o du är lyhörd och empatisk,
o du har en stark initiativkraft,
o du är flexibel.

Då enheten består av rådgivare med olika roller och kompetenser men där alla är en lika viktig del i helheten, bör du uppskatta teamarbete och att vara en del i dina kollegors utveckling. Vår framgång bygger på att vi ställer upp för varandra varje dag.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och avser heltid.

För mer information är du välkommen att kontakta HR-chef Charlotte Roempke charlotte.roempke@roslagenssparbank.se eller 0176-771 79).

Vi arbetar med processen löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 12 mars 2021.

Fackliga representanter är, för Finansförbundet Lars Pettersson telnr 0176-771 35, och för Saco Markus Berglund telnr 0176-771 04.

Välkommen med din ansökan, genom att registrera den via vår hemsida roslagenssparbank.se/jobb

 

Dela sidan: