Skriv sökord

Roslagens Sparbank söker Marknads- och kommunikationschef

Lediga tjänster
rådgivare, Kredithandläggare sökes till Roslagens Sparbank

Senast uppdaterad: 12 september, 2023

Roslagens Sparbank, en av Sveriges 58 lokala sparbanker, har verkat i och för Roslagen sedan 1859. Vår vision är ”Ett attraktivt och öppet Roslagen i tillväxt” och tillsammans med våra fyra stiftelser vill vi bidra till ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet för våra kunder och samhället i stort.

Roslagens Sparbank är en fristående sparbank utan aktieägare där alla beslut fattas i Roslagen. Det faktum att vi inte har några ägare gör att vi istället kan dela ut en del av vinsten till våra stiftelser, som använder pengarna till det vi kallar ”samhällsnytta”. Sedan stiftelserna bildades har banken, tack vare sina medarbetar och kunder, kunnat avsätta över 166 Mkr till samhällsnytta – något vi är mycket stolta över!

Banken har ca 110 medarbetare fördelade på 4 kontor i Norrtälje kommun varav ca 70% arbetar i affärsverksamheten. Bankens affärsvolym uppgår till ca 35 000 Mkr och av våra ca 49 000 kunder är 45 000 privatkunder och 4 000 företags/föreningskunder.

Roslagens Med kontor i Norrtälje, Rimbo, Älmsta och Hallstavik möter vi våra kunder såväl fysiskt som digitalt och per telefon. Vi är en fullsortimentsbank och Sveriges 12:e största sparbank. Vi har en stark tro på det personliga mötet i kombination med digitala lösningar och tack vare vårt samarbete med Swedbank kan vi erbjuda våra kunder ett brett utbud av finansiella produkter och tjänster.

Om rollen

I rollen som Marknads- och kommunikationschef i Roslagens Sparbank kommer du arbeta med allt du kan tänka dig normalt ingår i en sådan roll – och lite till!

Ditt huvudsakliga ansvarsområde kommer vara att leda och utveckla en enhet med ca 5 medarbetare vars främsta fokus är kund, affär, digital försäljning, varumärke samt intern och extern kommunikation. Inom dessa områden är enheten ett viktigt stöd till affären och förväntas agera proaktivt och ta initiativ inom samtliga områden.

Utöver ditt huvudsakliga arbetsområde kommer du även att vara ett stöd till dina chefskollegor inom andra områden, samtidigt som du kan förvänta dig samma stöd tillbaka. Vi är en relativt liten bank där det är avgörande att vi tillsammans hjälps åt att utveckla banken mot vår vision, för våra kunder och för Roslagen.

Du kommer också behöva ha viljan och förmågan att skifta mellan att arbeta strategiskt och operativt – den ena dagen är du med och tar fram bankens strategi och nästa dag gör du dina medarbetare sällskap på ett kundevent, skissar på kunderbjudanden, bearbetningsplaner eller kommunikationsaktiviteter. Och du behöver vara helt prestigelös med kunden i fokus.
Du rapporterar till VD, ingår i bankledningen samt är även föredragande i styrelsens affärs- och marknadsutskott.

I Roslagens Sparbank tror vi på en kombination mellan fysiska och digitala möten – båda behövs och fyller sin funktion. Av den anledningen ser vi gärna att du väljer att komma till banken flera dagar i veckan men möjlighet till arbete på distans finns givetvis också.

Vem söker vi?

Vi söker en person som

  • Har en akademisk bakgrund och/eller har skaffat relevant kunskap och erfarenhet på annat sätt.
  • Har en stark motivation att driva och utveckla marknads- och kommunikationsenheten i Roslagens Sparbank och även bidra till utveckling inom andra områden.
  • Är utvecklingsorienterad och vågar utmana och utmanas.
  • Har ett genuint kund- och affärsfokus och en mycket god förmåga att koppla ihop kundbehov- och förväntningar i marknads- och kommunikationsaktiviteter.
  • Är skicklig på att få sina medarbetare att växa och har god förmåga att se och ta tillvara medarbetarnas olika styrkor och förmågor.
  • Har mycket goda kunskaper inom digital utveckling och digital försäljning.
  • Har en god förmåga att prioritera.

Ansökan och frågor

Tjänsten är en tillsvidareanställning och avser heltid.
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta VD Charlotte Lindberg charlotte.lindberg@roslagenssparbank.se alt. 070-6677136.

Våra fackliga representanter är för Finansförbundet Lars Pettersson (0176-771 35) och för Saco Markus Berglund (0176-771 04).
Vi arbetar med processen löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 6 oktober 2023, genom att registrera den via vår hemsida roslagenssparbank.se/jobb.

Om det låter intressant är du varmt välkommen med din ansökan!

Dela sidan: