Skriv sökord

Romeo vinnare i Körslaget i Roslagen

I samhället Kultur

Senast uppdaterad: 24 maj, 2024

Roslagens Sparbanks Stiftelser bjöd in till körsång i försommartid. Tre körer från Roslagen var med att tävla på Kulturscenen i Rimbo; Rediviva, Kommunkören och Onsdagskören, som byter namn till kören Romeo.

Äntligen var det dags för Körslaget i Roslagen igen, då vi fick njuta av körsång i försommartid! Kvällen inleddes med vacker musik av Rimbo Bordun-ensemble, som fick publiken att komma i stämning. Sedan var det dags för de tre körerna att äntra scenen i tur och ordning.

Rediviva, under ledning av John Emanuelsson, inledde kvällens körslag med att framföra sina tre låtar. Sedan blev det dags för Kommunkören att ta ton, med körledare Ester Årman, vid rodret. Sist ut i startfältet att framföra sina tre låtar var ungdomskören Onsdagskören, under ledning av Stina Ohlsén Törnkvist. Kören kommer byta namn till Romeo.

I pausen serverades lättare förtäring för publiken medan juryn drog sig tillbaka för att ta sig an uppdraget att utse en vinnare av körerna.

Jury utser vinnande kör

När alla körer gemensamt framfört “Uti vår hage” tillsammans klev juryn ner i rampljuset för att kora den vinnande kören.
Juryn med det tuffa uppdraget att utse vinnare bestod av: Kurt Lodenius, Margareta Lewin Blekastad, Melker Stendahl, Jenny Storm och Bengt Ericsson samt Eva Rosén Lundqvist.

Det blev ungdomskören Romeo som “knockade” juryn med sina framträdanden och kammade hem vinsten, äran och 15 000 kronor från Roslagens Sparbanks Stiftelser.

Motiveringen för vinnande kör

“Med en scenisk lekfullhet och närvaro, där alla bidrar till en musikalisk helhet”

Som traditionen bjuder fick kören sedan framföra ett extranummer. Hör vinnarsången på Roslagens Sparbanks Facebook-sida

Men ingen kör gick lottlös hem den här kvällen. De båda andra körerna delar en andraplats och får 5000 kronor vardera för sin skönsjungande insats. Efter att alla gemensamt sjunger psalmen “En vänlig grönskas rika dräkt” vandrar vi ut i försommarkvällen med en härlig kväll i körsångens tecken i både sinne och minne.

Kuriosa Körslaget

Roslagens Sparbanks Stiftelser har arrangerat Körslaget i Roslagen sedan 2013 (med uppehåll under pandemiåren), inspirerat av tv-programmet Körslaget som då visades på tv.

Dela sidan: