Skriv sökord

Risk Officer sökes till nystartade Västsupport

Lediga tjänster
ekonom sökes till Sparsam

Senast uppdaterad: 28 februari, 2023

Västsupport är ett nystartat bolag i Borås med syfte att hantera 12 olika Sparbankers funktion för riskkontroll, regelefterlevnad och dataskyddsombud. Är du en senior kreditgivare och vill ta nästa steg, då kan det här vara jobbet för dig!

Företaget kommer att utgöra en nyckelfunktion hos Sparbankerna inom området och du som anställd kommer få en unik möjlighet att starta och forma Västsupport från grunden under trygga förhållanden. Bolaget ägs och drivs av de 12 Sparbankerna vilka tillsammans bildar en trygg och stabil ägarbas till bolaget.

Som Risk Officer kommer du att ingå i ett specialistteam där du arbetar mot flera olika banker vilket ger dig både en stor inblick inom branschen och möjlighet till specialisering inom riskkontroll.

Ditt uppdrag

Som Risk Officer kommer du att ingå i ett kompetent och engagerat team som arbetar med riskkontroll i nära samarbete med compliancefunktionen och dataskyddsombudet. I din roll som Risk Officer kommer du att hjälpa bankerna i deras arbete att säkerställa att det finns en effektiv och ändamålsenlig riskhantering inom bankerna. Du kommer att stötta och vägleda genom att fastställa standarder samt metoder för riskanalys och riskrapportering. Vidare kommer du också att säkerställa så att bankerna tillhandahåller relevant och oberoende information samt analyser om bankens riskexponering och verksamhetens riskhantering.

I rollen som Risk Officer kommer du bland annat att:

  • Ta fram underlag och relevant information i ändringar gällande riskstrategi och riskaptit vilket ska användas som underlag för beslut i frågor, samt att lämna rekommendationer innan beslut fattas.
  • Identifiera risker och säkerhetsställa att väsentliga risker som företaget exponeras för eller kan komma att exponeras för identifieras och hanteras på ett effektivt och ändamålsenligt sätt av berörda funktioner.
  • Driva godkännandeprocessen genom att samordna och underlätta för sparbankerna, samt granska beslutsunderlag och bistå vid risk- och sårbarhetsanalyser.
  • Lämna utkast på förslag till arbetsplan utifrån styrelsens fastställda riskanalys.

Din profil

Vi söker dig med relevant utbildning inom ekonomi, alternativt relevant yrkeserfarenhet. Du har tidigare arbetat med riskfrågor inom finansbranschen, alternativt i rollen som controller/ekonom/informationssäkerhetsansvarig eller med kreditanalys på aggregerad nivå.

Vidare har du god erfarenhet inom kreditrisk, marknadsrisk, informationssäkerhet eller myndighetsrapportering. Meriterande om du har erfarenhet av att arbeta på bank och med fördel på någon av Sparbankerna. Önskvärt är om du har SwedSec-licensiering för ledning och kontrollfunktioner då det är något som kan komma att krävas i tjänsten.

Som person är du en självgående lagspelare med stort driv. Du har god samarbetsförmåga och lätt att förmedla information och instruktioner på ett övergripande och tydligt sätt. Vidare har du en stark analytisk förmåga och ett sinne för noggrannhet och struktur. Vi ser att du trivs med att arbeta i en dynamisk miljö där du har stor möjlighet att bidra och utveckla verksamheten.
Du har mycket goda språkkunskaper i både svenska och engelska, i både tal och skrift.

Västsupport har sitt säte i Borås och det finns möjlighet till hybridarbete. Körkort och tillgång till bil är ett krav då det kommer att förekomma resor till ägarbankerna.

Din ansökan

Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag då urval sker löpande. Läs gärna mer och ansök via www.onepartnergroup.se. För ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Mirnessa Omerika på telefonnummer 073 – 425 51 09 eller mirnessa.omerika@onepartnergroup.se

Dela sidan: