Piratkalas på sparbanken

Sölvesborg-Mjällby Sparbank bjuder varje år alla 3-9 åringar i Sölvesborgs kommun till barnkalas med skattjakt på banken. I år hade de pirattema med läskiga, underliga och roliga pirater, matroser och guldmynt!

Torsdag 26 oktober vällde 700 barn och föräldrar in på banken. Personalen hade förvandlat banklokalerna till ett piratfäste och sig själva till pirater. När barnen klev in genom dörren fick de en skattkarta. Skattkartan var en omgjord planritning av banken och uppgiften för barnen var att hitta de fyra siffrorna som var ”gömda” på banken. När de hittat siffrorna skulle de ta sig till valvet och slå in de siffror de hittat i en skattkista. Om de lyckades slå in rätt kod så öppnades skattkistan och en godispåse fylld med guldmynt i choklad uppenbarade sig.

Barnkalaset innehöll allt man kan önska sig med lekar, bus, skattjakt, ”kalasförtäring”, godispåsar, sparbössetömning, fotografering, hoppborg och till och med ponnyridning. Bankens utmaning och mål var att barnen skulle tycka att kalaset till och med var roligare än förra årets kalas.

 

Så här var upplägget

Personalen var indelade i olika arbetsgrupper:

  • “Kapten krok med träbenta vänner” gruppen ansvarade för sparbössetömningen.
  • Gruppen “Skattkarteguiderna” var ansvariga för att hälsa alla barn välkomna till banken och delade ut skattkartor och förklarade hur de skulle tyda den.
  • “Skattkarteguiderna” ansvarade även över valvet där skatten fanns och de hade också ansvar för att göra källaren till en piratgrotta där det spelades piratinspirerad musik, tända ljus och skapa en mystisk och lite läskig stämning.
  • “Skattkarteguiderna” gruppen skulle också fixa och bemanna en fiskedamm för barnen.
  • “Matroserna” hade i uppdrag att förvandla banken till ett ökänt piratfäste. De hade också i uppdrag att anordna något kalasigt att äta och dricka för barnen. I uppdraget ingick dukning, städning, servering.
  • “Pirates of the Caribbean” hade i uppdrag att anordna och bemanna olika aktiviteter för barnen.

 

Med anledning av att Sölvesborg-Mjällby Sparbank firade 175 år anordnade de ett barnkalas år 2014. Barnkalaset blev ett av de mest välbesökta event genom tiderna som banken arrangerat. Drygt 600 besökare kom till banken i Sölvesborg. Därför anordnar de varje år lika populära barnkalas för alla barn i kommunen. Barnkalas är något som de kommer fortsätta med, hälsar banken!

Senast uppdaterad: 
2017-12-08