Skriv sökord

Mikael Gustafsson blir ny vd för Orusts Sparbank

Aktuellt Från oss

Mikael Gustafsson har utsetts till ny kapten för Orustskutan och tillträder den 26 april 2019. Vår nuvarande vd Birgitta Pettersson avgår då med pension efter hela 45 år i banken varav de senaste 8 åren som framgångsrik chef.

 

Orusts Sparbank är den största och mest solida banken i Bohuslän. 2018 blev ett nytt rekordår för banken med ett rörelseresultat på 203 mkr och affärsvolym på 27,5 mdr. Utomordentliga nyckeltal, ex KI-talet på 0,27!

Mikael blir den 7:e chefen i banken sedan bildandet 1887. Han är 49 år och bosatt på ön. Redan under studietiden jobbade han 1986-87 som sommarvikarie och blev ordinarie Tjänsteman 1988. Därefter har Mikael haft en rad olika roller i banken varav de senaste 6 åren som Kreditchef och Stf vd. Således mycket förtrogen med banken, dess verksamhetsområde, organisation, kundbas och affärskoncept.

– Styrelsen anser att han tillsammans med sina goda medarbetar, har kompetens att hantera de utmaningar som banken står inför och kommer att upprätthålla bankens urstarka varumärke och position i Sparbanks-Sverige, säger Tommy Svensson ordförande Orust Sparbank.

Om Orust Sparbank

Orusts Sparbank är som fristående sparbank inte som vilken bank som helst. Vi har inga enskilda ägare som kräver vinstutdelning. Vi verkar lokalt till skillnad från andra banker som bara har lokala kontor och vi bidrar även till en stark lokal tillväxt och utveckling. Genom verka lokalt och stödja samhällsnyttiga projekt, exempelvis genom att främja lokalt näringsliv, utbildning, idrott och kultur, kan vi vara med och skapa ett livskraftigt samhälle där man verkar.

www.orustsparbank.se

Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Dela sidan: