Skriv sökord

Ölands Bank söker Regelverksansvarig

Lediga tjänster
företagsrådgivare, ölands bank, ledig tjänst, lediga jobb

Senast uppdaterad: 4 juni, 2024

Vill du vara med och driva regelverksarbetet och bidra till god intern styrning och kontroll?

Om rollen

Som Regelverksansvarig arbetar du nära ledning och styrelse och du är en naturlig del av de interna processerna. Du samarbetar med övrig personal i de interna funktionerna och med affärsverksamheten. Du ger råd och stöd, vägleder och utbildar kring externa och interna regelverk. Du bevakar aktuell och kommande lagstiftning och du har ett proaktivt och självständigt förhållningssätt där du driver vårt regelverksarbete framåt i syfte att upprätthålla god intern styrning och kontroll. Rollen är bred och kräver god allmän förståelse för förutsättningarna för att bedriva bank.

Uppdraget innefattar bland annat följande områden:

  • Bevakning av de regelverk som påverkar vår verksamhet,
  • Innehar rollen som Centralt Funktionsansvarig (CFA)
  • Ansvar för att samordna hanteringen av personuppgifter för att följa gällande lagstiftning/GDPR,
  • Avtalshantering
  • Samordnar och följer upp våra utkontrakterade verksamheter,
  • Innehar rollen som Klagomålsansvarig,
  • Ansvar för processer avseende lämplighetsbedömning av ledning och styrelse, processer för hantering av intressekonflikter och jäv etc.
    Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Tjänsteställe: Borgholm – Vi tror på att sitta tillsammans för att främja utbyte och teamkänsla, samtidigt främjar vi ett flexibelt arbetssätt som möjliggör visst arbete på distans beroende på arbetsuppgift.

Om dig

Vi söker dig som har en juristexamen, eller relevant erfarenhet av arbete med regelverk för finansiella företag, till exempel från en compliance- eller riskkontrollfunktion. Vi ser gärna att du har yrkeserfarenhet inom bank.

Du har god analytisk förmåga, är strukturerad och ansvarstagande. Du är trygg i dig själv och i din yrkesroll och har god förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Som person är du noggrann och har hög integritet, stort engagemang och eget driv. Rollen kräver att du är en duktig kommunikatör och att du har god förmåga att uttrycka dig i svenska, i såväl tal som skrift. Du bör även ha god förståelse för engelska. Uppdraget är brett och kräver att du på ett prestigelöst sätt stöttar och samarbetar med övriga funktioner inom verksamheten för att på ett effektivt sätt hantera de kritiska interna processerna.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta:
VD, Anneli Nilsson, anneli.nilsson@olandsbank.se, 0485-150 01.
Facklig representant för Finansförbundet är Sara Hälleros, sara.halleros@olandsbank.se, 0485-150 08.

Ansökan

Vi samarbetar med Telin Rekrytering. Du hittar information om tjänsten och formulär för att skicka in ansökan på hemsidan:
Lediga jobb | Skicka en jobbansökan | Telin Rekrytering & Konsult

Ansök här
Vi kommer jobba med löpande urval varför vi gärna ser att du skickar in din ansökan så fort som möjligt.

Om Ölands Bank som arbetsgivare

Alla anställda är med och skapar långsiktigt hållbara affärer – vissa skapar förutsättningarna, vissa relationerna och andra gör avsluten: Alla behövs och vi gör det tillsammans. Vi värnar om ett arbetsklimat med förutsättningar för att involvera, skapa och lära tillsammans där vi arbetar aktivt för att främja självledarskap. Ledorden är: jag vill, jag kan och jag vågar. Dessutom tycker vi att det är viktigt att ha roligt tillsammans. Därför främjar vi gemenskap och involvering i interna projekt. Samtidigt förstår vi att det här är ett jobb, och att det är viktigt att främja en bra balans mellan arbete och fritid.

Om Ölands Bank

Vi arbetar för ett Öland där du vill leva, verka och vara. Genom personliga relationer och med Öland i vårt hjärta för vi sparbanksidén vidare och är en finansiell drivkraft för hushåll, näringsliv, kommuner och organisationer som delar våra värderingar.
Vi ska skapa bra förutsättningar för vår region och engagerat delta i samhällsutvecklingen. Att bedriva bank är en del, att nätverka och knyta ihop kontakter en annan. Vi är en av 57 lokala fristående sparbanker med Sparbankernas Riksförbund som medlemsorganisation. Tillsammans med övriga sparbanker samarbetar vi med Swedbank för att utveckla banktjänster för en modern kundupplevelse. Ölands Bank har ca 50 anställda, ca 24 000 kunder och en affärsvolym om drygt 19 miljarder kronor. Verksamheten bedrivs med utgångspunkt från våra kontor i Färjestaden och Borgholm.
Läs mer om oss på www.olandsbank.se

Dela sidan: