Skriv sökord

Ölands Bank söker AML-specialist

Lediga tjänster
privatrådgivare, Företagsrådgivare, sökes, Ölands Bank, ledig tjänst

Senast uppdaterad: 4 juni, 2024

Vill du vara med och utveckla vårt viktiga arbete för att motverka bedrägerier, penningtvätt och finansiering av terrorism (AML)?

Om rollen

Som vår AML-specialist ingår du i vår AML-enhet med ansvar för att samordna och utveckla arbetet för att motverka bedrägerier, penningtvätt och finansiering av terrorism. Din huvuduppgift blir att koordinera, utveckla och följa upp arbetet inom området. Du deltar även i det operativa utrednings- och analysarbetet.

Arbete kommer bland annat att bestå av att:

  • analysera, utvärdera och rapportera utfall från Bankens interna monitorering,
  • upprätta och uppdatera interna regelverk samt rutin- och processbeskrivningar inom området,
  • ha ett nära samarbete med SUB (Särskilt utsedd befattningshavare) och övrig personal som arbetar med våra interna processer,
  • bistå medarbetare med råd, stöd och utbildning inom området,
  • omvärldsbevakning inom området,
  • medverka i forum och skapa eget nätverk inom ramen för samarbetet med Swedbank, andra sparbanker och Sparbankernas Riksförbund,

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Tjänsteställe: Borgholm – Vi tror på att sitta tillsammans för att främja utbyte och teamkänsla, samtidigt främjar vi ett flexibelt arbetssätt som möjliggör visst arbete på distans beroende på arbetsuppgift.

Om dig

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomi, juridik, samhällsvetenskap, eller annan likvärdig kompetens. Vi ser gärna att du har relevant yrkeserfarenhet inom bank, eller erfarenhet av utredningsarbete.

I rollen kommer du agera som specialist inom det viktiga arbetet mot penningtvätt och finansiering av terrorism (AML) och bedrägerier, varför vi ser att du har god analytisk förmåga, är strukturerad och ansvarstagande. Du är trygg i dig själv och i din yrkesroll och har god förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Som person är du noggrann och har hög integritet, stort engagemang och eget driv. Rollen kräver att du är en duktig kommunikatör och att du har god förmåga att uttrycka dig i svenska, i såväl tal som skrift. Du bör även ha god förståelse för engelska. Rollen kräver en förmåga att prioritera och effektivt kan hantera uppkomna situationer och ändrade förutsättningar.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta: VD, Anneli Nilsson, anneli.nilsson@olandsbank.se, 0485-150 01.
Facklig representant för Finansförbundet är Sara Hälleros, sara.halleros@olandsbank.se, 0485-150 08.

Ansökan

Vi samarbetar med Telin Rekrytering. Du hittar information om tjänsten och formulär för att skicka in ansökan på hemsidan:
Ansök här
Vi kommer jobba med löpande urval varför vi gärna ser att du skickar in din ansökan så fort som möjligt.

Om Ölands Bank som arbetsgivare

Alla anställda är med och skapar långsiktigt hållbara affärer – vissa skapar förutsättningarna, vissa relationerna och andra gör avsluten: Alla behövs och vi gör det tillsammans. Vi värnar om ett arbetsklimat med förutsättningar för att involvera, skapa och lära tillsammans där vi arbetar aktivt för att främja självledarskap. Ledorden är: jag vill, jag kan och jag vågar. Dessutom tycker vi att det är viktigt att ha roligt tillsammans. Därför främjar vi gemenskap och involvering i interna projekt. Samtidigt förstår vi att det här är ett jobb, och att det är viktigt att främja en bra balans mellan arbete och fritid.

Om Ölands Bank

Vi arbetar för ett Öland där du vill leva, verka och vara. Genom personliga relationer och med Öland i vårt hjärta för vi sparbanksidén vidare och är en finansiell drivkraft för hushåll, näringsliv, kommuner och organisationer som delar våra värderingar.
Vi ska skapa bra förutsättningar för vår region och engagerat delta i samhällsutvecklingen. Att bedriva bank är en del, att nätverka och knyta ihop kontakter en annan. Vi är en av 57 lokala fristående sparbanker med Sparbankernas Riksförbund som medlemsorganisation. Tillsammans med övriga sparbanker samarbetar vi med Swedbank för att utveckla banktjänster för en modern kundupplevelse. Ölands Bank har ca 50 anställda, ca 24 000 kunder och en affärsvolym om drygt 19 miljarder kronor. Verksamheten bedrivs med utgångspunkt från våra kontor i Färjestaden och Borgholm.
Läs mer om oss på www.olandsbank.se

Dela sidan: