Skriv sökord

Nyrustat gym ska locka fler brandmän i Stora Skedvi

I samhället
Nyrustat gym, locka fler brandmän, Stora Skedvi, Södra Dalarnas Sparbank, sparbanksstiftelse

Senast uppdaterad: 6 december, 2022

Kamratföreningen vid Stora Skedvi Brandkår har fått 30 000 kronor av Södra Dalarnas Sparbank för att modernisera gymmet för deltidsbrandmännen. Träningen är en viktig del för att attrahera och behålla brandmännen.

Genom projektet så har kamratföreningen kunnat köpa in flera moderna maskiner och vikter till träningslokalen. Gymmet har också fått en välbehövlig uppfräschning och har målats om.

– Eftersom vi alltid måste vara i bra form och ha nära till utryckning så gör den här satsningen det möjligt. Våra deltidsbrandmän rycker ut på cirka 80 larm varje år i Stora Skedvi, säger Samuel Johansson, kårchef och ordförande för kamratföreningen.

– Det är inte lätt att attrahera deltidsbrandmän och de har ju verkligen en viktig roll för den lokala tryggheten och säkerheten. Kan den här satsningen bidra till att behålla brandmän så är det toppen, säger Therese Oljans Backlin, marknadsansvarig på Södra Dalarnas Sparbank.

Om Södra Dalarnas Sparbank

Som Sparbank skiljer vi oss från andra banker. Vår enda aktieägare är Sparbanksstiftelsen Södra Dalarna, tillsammans med den delar vi årligen ut ca 2 miljoner av våra vinstmedel till projekt och sponsring som bidrar till att utveckla Södra Dalarna till en livskraftig region som människor väljer att leva och verka i. Vi verkar i Avesta, Hedemora och Säters kommuner. Vårt huvudkontor finns i Hedemora och ett filialkontor i Säter. Vi har en affärsvolym (summan av in- och utlåning) på drygt 15,7 miljarder kronor och 40 medarbetare.
sodradalarnassparbank.se

Dela sidan: