Jonas Eriksson i inspirerande föreläsning på Tjörn

Kvällen inleddes med kaffe och smörgås, därefter fick de drygt 130 åhörarna ta del av en föreläsning av Olof Manner, makroanalytiker med 30 års erfarenhet som nu innehar den friare rollen som senior rådgivare där tillställningar som denna ingår. Olof höll en dagsaktuell makroekonomisk genomgång som var enkel att greppa även för novisen och uppskattades av publiken. Efter en bensträckare var det dags för årets huvudakt att inta scenen och fem minuter in i föreläsningen hade Jonas Eriksson tillsett en god stämning med många skratt och stor igenkänning.

Södra Dalarnas Sparbank instiftar lokalt hållbarhetspris

Den lokala förankringen är grunden för Södra Dalarnas Sparbanks verksamhet. Vi är helt beroende av hur det lokala samhället mår och utvecklas. Därför vill vi motivera, stimulera och hylla det hållbarhetsarbete som görs i det lokala näringslivet och instiftar ett lokalt hållbarhetspris i Hedemora kommun. Vinnaren kommer att koras på Företagarfesten 2019 i Hedemora den 9 november. Prissumman är 10 000 kronor.

Sparbanken Skåne sätter ramverk för gröna obligationer – som första svenska sparbank

Hållbarhetsperspektivet är idag en integrerad del i hela Sparbanken Skånes verksamhet. Den enskilt största miljömässiga och sociala påverkan banken har, sker indirekt via verksamhetens utlåning. Att ta hänsyn till hållbarhetsaspekter i kreditgivning är därför en självklarhet.

Sparbanken Nord och Nordiska investeringsbanken har avtalat om nytt låneprogram

Låneprogrammet med en löptid på sju år ska användas för finansiering av småskaliga miljöprojekt samt för att finansiera små och medelstora företag och små midcap-företag i norra Sverige. Små och medelstora företagstår för en betydande del av den sammanlagda produktionen och sysselsättningen i NIB:s medlemsländer, och förbättrad tillgång till finansiering förväntas stärka produktiviteten och effektiviteten på marknaden.

Förening vill locka fler anhöriga till äldreboenden

– Med festen ”Den stora dagen” vill vi öka antalet besök från anhöriga på äldreboenden. För just nu är den siffran bedrövlig, säger Steinar Dahl, som tillsammans med sin fru Ulla-Britt driver den ideella föreningen Livskällan.

Livskällan har sedan 2004 anordnat live-musik på boenden för äldre och för personer med funktionsvariationer. Nu vill de ta arrangemangen ett steg längre genom att också bjuda in anhöriga.

Rikligt pengaregn ur Kinda-Ydre Sparbanks Idéfond

– Det känns väldigt roligt och stimulerande att på detta vis kunna tillföra positiv energi och skapa nya möjligheter för utveckling av bygden, säger vd Johan Widerström.

Sparbankens utvecklingsfond – Idéfonden – kom till på initiativ av huvudmännen, som representerar kunderna i Kinda-Ydre Sparbank.

Framtidsbanken bidrar till en aktiv fritid för barn och ungdomar

I samband med Sparbanksdagen den 31 augusti i Falkhallen, delar Framtidsbanken ut projektmedel till goda idéer i närområdet. Ett större bidrag går till Slöinge Tennisklubbs förberedelser för en multisportarena, som möjliggör spontanidrott för barn och ungdomar i Slöingeområdet. Målet med projektet är att utveckla fritidsverksamheten och stimulera till idrott och rörelse, utan att man behöver vara delaktig i ordinarie träningsverksamhet.

Vadstena Sparbank firade 180 år med hela staden

Det myllrade av folk utanför sparbanken där det bjöds på tårtkalas. 500 tårtbitar och 200 bullar serverades samtidigt som det bjöds på underhållning av såväl spelemän som sketcher av unga teatertalanger.

– Jag är jättenöjd. Det var verkligen lyckat. Väldigt mycket människor har deltagit i firandet. Vi är Vadstenabornas lokala bank och ville därför fira vårt 180-årsjubileum tillsammans med dem. Vi vill samtidigt bidra till att Vadstena är en levande stad, säger Mikael Engdahl, vd för Vadstena Sparbank.

 

Invigning av träningsredskap på Arvika Sjukhus, donerad av Westra Wermlands Sparbank

Idag invigdes NuStep på Fysioterapimottagningen på Sjukhuset i Arvika. Träningsmaskinen NuStep underlättar fysisk aktivitet för personer med neurologiska skador eller sjukdomar. NuStep kommer att vara placerad på Fysioterapimottagningen på Sjukhuset i Arvika för att tillgängligheten ska vara den allra bästa.

Bankmuseum invigt i gammalt fähus i Kisa

– Det som varit ett problem har blivit en väldigt fin lösning. Detta tack vare ett gott samarbete med den lokala hembygdsföreningen, säger Johan Widerström, vd för Kinda-Ydre Sparbank.

Den timrade ladan är en av de äldsta byggnaderna i Kisa. Även om banken beviljats rivningslov för byggnaden var det ett öde man ville undvika.

 

Sidor