Draknäste i Sunne gav utdelning

– Det här är en viktig satsning för Värmland. Vi behöver idéer och idéer behöver finansiering föratt kunna utvecklas, säger Frida Johansson, vd på Handelskammaren som var en av drakarna i juryn under torsdagen.

Draknästet är en del i de värmländska sparbankernas gemensamma satsning på entreprenörskap där Westra Wermlands Sparbank och Fryksdalens Sparbank tillsammans satsar fem miljoner kronor under fem år i mindre bolag som behöver riskkapital för att kunna växa.

Myntbryggan en unik plats i Västervik

– Myntbryggan är en del av utvecklingen av området kring Slottsholmen i Västervik. Syftet med flytbryggan är att man ska kunna sitta ner på bänken eller direkt på bryggan och känna vattenkontakten, och samtidigt ha en spektakulär vy över Västerviks stad. Det är en öppen och tillgänglig plats för alla, som det är fritt att ta del av och uppleva, berättar Tobias Bååth marknadschef på Tjustbygdens Sparbank.

Sparbanken Boken rullar ut till kunderna

– Tanken med bussen är att skapa möjlighet till fler möten och göra nytta för bygden genom att kunna träffa kunder som har svårt att ta sig till oss. Sen ser vi den även som en ”rörlig reklamplats”, berättar Christina Hartzell, vd på Sparbanken Boken.

Sparbanken Boken har haft bussen sedan i somras och hittills mest använt den vid olika events, som när bankens föreningskunder anordnar aktiviteter och vill ha banken på plats. Banken har även använt den när flera anställda ska iväg på möte eller annan sammankomst.

 

Sparbanken Rekarne satsar på en ny typ av mötesplats

– Vi vet att omvärlden förändras snabbt och att vi måste vara nyfikna på att vara mer än en traditionell bank. Men vi tror inte att vi som bank sitter på alla svar. Därför har vi valt att arbeta på ett för banker unikt sätt, och bjudit in intressanta människor för att vara med att samskapa vad Valvet ska bli, säger Mats Bengtsson, vd Sparbanken Rekarne.

Snällkalendern till skolklasser från Tjörns Sparbank

– På Tjörns Sparbank bryr vi oss om vår bygd och vi vill att barn, unga och alla andra som bor här ska må bra, säger Mattias Kjellberg, marknadsansvarig i banken. Som en del i vårt samhällsengagemang köpte vi därför in Snällkalendern från Friends som vi nu delat ut till samtliga förskole- och grundskoleklasser på Tjörn.

Ny konjunkturrapport för Skåne – lanseras av Sparbanken Skåne

Förutom regionanalys innehåller den material nedbrutet på delregion- och kommunnivå. Tanken är att rapporten ska återkomma två gånger om året.

– Vi vill bidra till ökad kunskap om ekonomi och utveckling i vår region. Mer kunskap ger oss alla bättre förutsättningar att ta oss an utmaningar och fatta rätt beslut i stort och i smått, säger Rasmus Roos, bankchef på Sparbanken Skåne i Lund.

Häradssparbankens nya designkoncept vinnare av Svenska Designpriset

– Det känns fantastiskt att den vision vi haft nu konkretiseras och får bekräftelse på riksnivå. Det stärker oss i vårt arbete framåt och sätter Mönsterås på kartan, säger Stefan Ohlson, vd på Häradssparbanken i Mönsterås.

 

Tre sparbanker har fått beviljat 2 miljoner kronor från Vinnova till hållbarhetsprojekt

Hållbarhetsprojektet ska genomföras tillsammans med Linköpings Universitet och med projektledning från Luleå Tekniska Högskola. De har gemensamt ansökt om medel från Vinnova.

– Vi kommer att jobba med hållbarhet inom alla områden i bank, inte bara miljömässigt. Vår tanke är att det på något sätt också ska kunna komma alla sparbanker tillgodo så småningom, berättar Ronny Mårtensson, vd Åtvidabergs Sparbank.

Förra veckan fick de beviljat 2 miljoner kronor i medel till projektet.

Vinnova uppger följande motiv:

Vd Per Richardsson lämnar Varbergs Sparbank

Pressmeddelande Varberg den 15 oktober 2018 

 

Styrelsen för Varbergs Sparbank AB och Per Richardsson har inte samma syn på hur företaget skall utvecklas framåt. Det har fått till följd att parterna i samförstånd kommit fram till att det då är lämpligast att Per stiger av sitt uppdrag med omedelbar verkan.

Styrelsen vill passa på att tacka Per för hans arbete i banken och önska honom lycka till i framtiden.

Under en övergångsperiod fram till en ny vd är på plats kommer Jennie Svahn, privatmarknadschef och Andreas Björk, CFO, att träda in i rollen som tf vd.

Sparbankerna har nöjdast företagskunder

På privatsidan har sparbankerna så nöjda kunder att de hamnar på tredje plats.

Anledningen att det går bättre för sparbankerna som grupp jämfört med många andra banker tror SKI kan vara förmågan att kombine­ra tekniska tjänster med personlig och nära service.

Senaste åren har kundnöjdheten i genomsnitt gått ner, men nu ser det ut som botten är nådd och kundernas förtroende är på väg upp. Även sparbankerna som grupp har fått bättre resultat i år jämfört med förra året, 72,2 (70,2 förra året) av privatkunder och 73,2 (68,9 förra året) av företagskunder.

 

Sidor