Bjursås Sparbank stöttar föreningen Glimmas verksamhet för barn och unga

– Jag blev så chockad att jag bröt ihop när jag fick beskedet från Bjursås Sparbank, berättar Glimmas grundare Sussi Wilen Dacke.

Föreningen har sin verksamhet i Falun och utgår från sin träningslokal GlimmaHouse på Britsarvet. Målet är att få alla barn och unga att känna ett egenvärde och en glädje över att få lyckas.

Laholms Sparbank avsätter 10 miljoner för att hjälpa lantbrukare i den extrema torkan

Vi är en lokal sparbank som värnar om vår bygd. Med anledning av den extrema torkan har Laholms Sparbank därför avsatt 10 miljoner kronor i en satsning för att hjälpa växtodlingsgårdar, maskinstationer och djurproducenter. Vi kommer att hjälpa våra helkunder i form av förmånliga lån. Detta gör vi för att hjälpa en stor och viktig näring i vårt verksamhetsområde.

16 sparbanker bland de 20 mest solida bankerna i Sverige

I Sverige finns 90 svenska banker (bankaktiebolag, medlemsbanker och sparbanker) med tillstånd av Finansinspektionen att bedriva bankverksamhet. Årets mätning av bankernas soliditet visar en sammanlagd soliditet på 5,92 procent (2016: 5,71 procent) och ett sammanlagt eget kapital på cirka 885 (846) miljarder svenska kronor. Balansomslutningen är cirka 15 025 (14 867) miljarder svenska kronor, cirka 3,3 gånger Sveriges BNP för 2017. De fyra storbankerna; Nordea, Swedbank, SEB och Handelsbanken står för 88,3 procent (89,4 procent) av bankernas sammanlagda balansomslutning.

Westra Wermlands Sparbank öppnar kontor i Oslo

– Vi och de västvärmländska kommunerna vill genom detta visa i praktisk handling hur viktigt vi tycker Norge och Oslo är och att vi vill satsa på denna marknad. Att vi ligger så nära Norge kan ingen ta ifrån oss, säger Håkan Nordblad, vd på Westra Wermlands Sparbank.

 

Laholms Sparbank går mot strömmen och öppnar nytt bankkontor

Idag erbjuder banken personlig service vid kontoren i Knäred, Laholm och Våxtorp, samtliga inom Laholms Kommun, kombinerat med alla moderna digitala tjänster. De senaste åren har invånarantalet vuxit kraftigt i de sydvästra delarna av Laholms kommun, samtidigt som det saknas ett bankkontor i området. Vi ser framför oss att tillväxten i området kommer fortsätta.

Rekordår och start för ny utvecklingsfond i Kinda-Ydre Sparbank

Kundernas sparande och placeringar har vuxit, likaså har utlåningen ökat ordentligt. Den totala affärsvolymen har ökat med drygt en miljard kronor och passerat 8 miljarder kronor, den största ökningen i Kinda-Ydre Sparbankshistoria. Dessutom är det ekonomiska resultatet det bästa någonsin, och landar på cirka 43 miljoner kronor.

Vadstena Sparbank ger elcyklar till äldreboenden för ökad livskvalitet

De nya specialanpassade elcyklarna från Vadstena Sparbank togs emot med applåder på Wasagårdens äldreboende i Vadstena.

– Det här blir trevligt. Roligt när det händer något som det här, säger 84-årige Kurt-Inge Johansson.

 

Alla ska få möjlighet att komma ut

De boende och även personal på Wasagården överraskades mitt under ett gympapass, då orangeklädda medarbetare från Vadstena Sparbank rullade in med tre rejäla elcyklar.

Ny vd och ny vice vd i Lekebergs Sparbank

Lekebergs Sparbank informerar att bankens nuvarande vd Christer Bengtsson har beslutat att utnyttja möjligheten till avtalspension och kommer därför att lämna vd-rollen i samband med bankens årsstämma 22 mars 2018. Christer kommer på stämman föreslås bli invald i bankens styrelse.

Styrelsen vill framföra ett stort tack till Christer för de insatser han gjort för banken, och önskar honom lycka till i sin nya roll som avtalspensionär.

En gemensam upplevelse med hockeykväll

– Det är roligare att göra ett sådant här arrangemang tillsammans. En positiv upplevelse för både kunder och personal, säger Johan Widerström, vd för Kinda-Ydre Sparbank med en passande bakgrund som center i hockeyrinken.

De båda östgötska sparbankerna var stor matchvärd för mötet mellan Linköping och Färjestad i Saab Arena i mars. Som pricken över i hoppade Leif Ihreskog, privatrådgivare på Rimforsakontoret, in som speaker under matchen.

 

Sparbanken Eken bygger ut och nyetablerar i regionen

Nyetablerar ett kundcenter

Sparbanken Eken tar nästa steg mot framtidens sparbank och etablerar ett eget kundcenter. Det är en satsning för att anpassa bemötande och service till dagens snabba tekniska utveckling, utan att göra avkall på den personliga servicen och kontorsnätet.

Sidor