Piratkalas på sparbanken

Torsdag 26 oktober vällde 700 barn och föräldrar in på banken. Personalen hade förvandlat banklokalerna till ett piratfäste och sig själva till pirater. När barnen klev in genom dörren fick de en skattkarta. Skattkartan var en omgjord planritning av banken och uppgiften för barnen var att hitta de fyra siffrorna som var ”gömda” på banken. När de hittat siffrorna skulle de ta sig till valvet och slå in de siffror de hittat i en skattkista. Om de lyckades slå in rätt kod så öppnades skattkistan och en godispåse fylld med guldmynt i choklad uppenbarade sig.

Sparbanken Eken delar ut stipendium till både UF-alumn och skolpersonal

Marika Sunesson som är marknadsansvarig på Sparbanken Eken och är den på banken som har det övergripande ansvaret för UF-samarbetet. Hon har själv drivit UF-företag och även jobbat på UF, vilket underlättar arbetet med att komma på bra idéer kring samarbetet.

Sparbanker i topp när det gäller nöjdast bankkunder

Men om sparbankerna jämförs var och en för sig hamnar 16 sparbanker i topp med nöjdare privatkunder än både nischbankerna som får 72,5 och LF Bank på 72,1. Vadstena Sparbank hamnar i topp med 82 på privatsidan och hela 84,1 på företagssidan.

De sparbanker som hamnar i topp har alla fått högre betyg av sina kunder jämfört med förra året. Vilket kan jämföras med branschsnittet som gått ner både på privat- och företagssidan sedan förra året.

Utbildningsforums kampanj i lärande om digitala tjänster

Kampanjen ”Kan själv” rymmer annonsering i dagspress och på webb samt radioreklam. Utbildningsforum erbjuder kostnadsfria kurser till bankens kunder om bland annat Mobilt BankID, Internetbanken, Swish och säkerhet på nätet.

– Samarbetet med Utbildningsforum sänker tröskeln till den digitala världen ytterligare för våra kunder. I kampanjen vill vi fånga den känsla vi hoppas kursdeltagarna har efter att de utbildat sig. Vi vill helt enkelt stärka deras digitala självförtroende, säger Marcus Nilsson, marknads- och försäljningschef på Sparbanken Skåne.

 

Sparbankerna är de mest solida bankerna i Sverige

Det egna kapitalet i sparbankerna uppgick per 2016-12-31 till 57,8 (52,2) miljarder svenska kronor. Lägst soliditet har Avanza Bank AB och Nordnet Bank AB, främst beroende på att försäkringsrörelsen ingår i balansräkningen. Justeras för försäkringsrörelsen är soliditeten 5,3 % (Avanza Bank) respektive 6,9 % (Nordnet Bank).

Ungdomar som avstått alkohol och droger har chansen att vinna ett presentkort till körkort värt 10 000 kronor

Pressmeddelande

Elever som avstått alkohol och droger har möjlighet att vinna ett presentkort till ett körkort värt 10 000 kronor. I år delar banken ut totalt fem presentkort i kommunerna Flen, Katrineholm, Nyköping, Oxelösund och Vingåker.

Efter tre år går de första Ung Livsstils-eleverna i Hedemora i mål

Pressmeddelande

80 % (ca 400) av alla elever på högstadiet i Hedemora kommun är med i Ung Livsstil. Det innebär att de i samråd med sina föräldrar/vårdnadshavare har tecknat en överenskommelse som gäller under hela högstadietiden om att avhålla sig från tobak, alkohol och droger.

14 elever har brutit sitt kontrakt, vilket innebär att de inte längre är med i Ung Livsstil.

Sverige värd för prisutdelning i European Stock Market Learning

Under Valborgshelgen var det besöka i Stockholm av 35 elever, lärare och Sparbanksrepresentanter från de fem deltagande länderna; Tyskland, Frankrike, Italien, Luxemburg samt Sverige. Eleverna har alla vunnit tävlingen i sina respektive länder under hösten 2016. Första pris är en resa till en stad i något av de deltagande länderna vilket i år var Stockholm. Sverige har varit med de senast 7-8 åren och har representerats genom Sparbanken Västra Mälardalen, så även i år.

Kronstugan vid Granbergs fäbod renoveras och öppnas för besökare

Pressmeddelande

Kronstugan vid Granbergs fäbod på Granberget byggdes på 1930-talet som skogsarbetarbostad, under senare år har stugan använts av fäbodlaget som samlingsplats och gäststuga, men det har till och från även varit öppen för vandrare och skidåkare. När fäbodlaget övertog stugan 2015 var underhållsbehovet i stugan påtagligt och nu renoveras stugan för att den ska kunna användas av fäbodlaget och att öppnas upp för turism och friluftsliv både sommar och vinter. 

Barn saknar respekt för pengar – finns lösningen i Tanum?

Pressmeddelande

Sparbanken Tanum kontaktade då närområdets grundskolerektorer och på den vägen är det. I augusti lanserar man en jättesatsning för att lära barn och unga mer om ekonomi. Lennart Christensson, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen i Tanums kommun, välkomnar initiativet:
– Läroplanen talar tydligt om att utveckla kontakter mellan skola och näringsliv. Nu gör vi, tillsammans med banken, något som är mycket konkret.

Sidor