Skriv sökord

Christel Ödell blir ny vd på Häradssparbanken

Aktuellt Från oss

Christel Ödell kommer närmast från Swedbank i Oskarshamn och hon har under sina 14 år inom Swedbank bland annat arbetat som företagschef och kontorschef. Christel tillträder sin tjänst som vd vid Häradssparbanken i maj.

 

– Christel har lång erfarenhet och stor kompetens för att möta de krav som ställs på en vd i en sparbank. Vi sökte en person som kan fortsätta att utveckla banken och bygden genom engagemang och ett ledarskap som får människor att växa, säger Ulrica Carlstedt, ordförande på Häradssparbanken Mönsterås.

– Christel brinner för den lokala marknaden och för att skapa goda affärsrelationer, fortsätter Ulrica.

– Det är med stor glädje och motivation som jag ser fram emot uppdraget som vd för Häradssparbanken. Det är en välskött sparbank med ett mycket gott rykte, stolta medarbetare och en stark lokal närvaro, säger Christel Ödell.

Nuvarande vd Stefan Ohlson lämnar Häradssparbanken i mars för att blir vd för Sölvesborg-Mjällby Sparbank.

Om Häradssparbanken

Häradssparbanken Mönsterås är en av landets 60 fristående Sparbanker. Banken har två kontor, ett i Mönsterås och ett i Fliseryd. Banken har drygt 20 medarbetare och förvaltar drygt 7,5 miljarder i affärsvolymer åt sina cirka 15 000 kunder. En sparbank är i många delar väldigt olik en traditionell bank. En av skillnaderna är att en Sparbank saknar direkta ägare som ställer krav på avkastning på sitt insatta kapital. Istället för att dela ut bankens överskott till ägare stannar kapitalet kvar i banken och är en garant för bankens långsiktiga styrka.

www.haradssparbanken.se

Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Dela sidan: