Skriv sökord

Ny VD i Tjustbygdens Sparbank

Aktuellt
Henrik Holmberg blir ny Vd i Tjustbygdens Sparbank

Senast uppdaterad: 27 maj, 2024

Henrik Holmberg har utsetts till ny VD på Tjustbygdens Sparbank. Henrik tillträder som VD den 1 september 2024.

Henrik Holmberg har suttit i bankens styrelse under perioden 2018 till och med 2022. Under de senaste två åren har Henrik varit viceVD i banken med ansvarsområden som administrativ chef och även rörelsechef.
– Henrik har den kompetens och erfarenhet som styrelsen letat efter. Henrik har via sitt arbete i styrelsen och operativt i bolaget god kunskap om vår strategiska inriktning men även en god affärsmässig erfarenhet som vice VD i banken under de senaste två åren. Med Henrik som ny VD från och med 1 september 2024 är vi i styrelsen övertygade om att banken kommer att kunna fortsätta utvecklas till nytta för våra kunder, personal och vår ägare Sparbankstiftelsen Tjustbygden, säger Johan Grevelius, styrelseordförande i Tjustbygdens Sparbank.

Henrik Holmberg har under många år varit verksam i olika roller i det lokala näringslivet. I 20 års tid jobbade han på Västerviks sjukhus, där han innehade ledande befattningar de sista 15 åren varav de sista 9,5 åren som sjukhuschef.
– Mitt jobb som ledare handlar i hög grad om att man måste vara nyfiken och våga ta ansvar och tänka på att folk ska känna sig delaktiga i det vi gör, både kollegor och kunder. Det handlar om att ha överblick, göra rätt prioriteringar och inte tappa markkontakten. Min erfarenhet är att om man håller i och ut så kommer man att göra nytta i sitt ledarskap, säger Henrik Holmberg.

– Eftersom pengarna stannar lokalt har vi möjlighet att göra insatser som påverkar tillvaron för människor i vår närmiljö. För mig personligen är ungdomsfrågan extra viktig. Jag tror att man tar med sig många av de värderingar och vanor som man skaffar sig som ung när det gäller ekonomi och hälsa genom hela livet, fortsätter Henrik Holmberg.

Arbetet med den planerade sammanslagningen mellan Tjustbygdens Sparbank och Åtvidabergs Sparbank går nu in i en mer intensiv fas. Den sammanslagna banken kommer att ledas av Henrik Holmberg, med nuvarande VD i Åtvidabergs Sparbank, Christian Ottosson, som viceVD. Vid årsskiftet är det planerat att de båda nuvarande bankerna blir en. Den nya sparbanken ska fortsätta utveckla sparbanksidén och lokalsamhället genom ett stort lokalt fokus och närhet till kunderna. En sammanslagning möjliggör till exempel ännu fler specialister inom banken som ännu bättre kommer kunna tillgodose kundernas behov av kvalificerad rådgivning.
– Vi skapar en grund för en ännu starkare och tryggare framtid. Det är en sammanslagning för tillväxt där medarbetarna fortsatt kommer vara vårt viktigaste verktyg, säger Henrik Holmberg.

För frågor, kontakta:
Johan Grevelius, Styrelseordförande, Tjustbygdens Sparbank, 070 851 85 00

Henrik Holmberg, Tjustbygdens Sparbank, 070 387 41 59

Dela sidan: