Skriv sökord

Lars Olsson blir ny vd för Sparbanken Eken

Aktuellt Från oss

Lars Olsson tillträder som ny vd för Sparbanken Eken den 1 september 2019. Lars kommer senast från en roll som kontorschef för SEB i Karlshamn/Ronneby och har lång erfarenhet av ledarskap, såväl inom bank och försäkring som inom idrottens värld.

 

– Jag ser fram emot mitt nya uppdrag. Sparbanken Eken har ett genuint intresse för kunderna och verkar både med ett lokalt fokus och ett personligt engagemang. Det ska bli spännande att utveckla banken vidare tillsammans med alla duktiga medarbetare, säger Lars Olsson.

Brinner för ledarskap

Lars Olsson är född 1965 och har en lång karriär inom bank och försäkring, bland annat som kontorschef för SEB Karlshamn och Ronneby i sammanlagt tolv år. Han har även arbetat i många år som försäkringsrådgivare i SEB och Skandia.

Ledarskap ligger Lars varmt om hjärtat. Utöver ledarroller i bankvärlden har han i många år varit aktiv ledare inom idrotten, som handbollstränare på olika nivåer, från ungdom till elit. Utöver detta har han även haft en lång karriär som professionell handbollsspelare såväl i Sverige som utomlands i Tyskland och Spanien.

– Det är med glädje jag hälsar Lars välkommen till Sparbanken Eken. Med Lars får vi in en stark kraft med erfarenhet av ledarskap som kan fortsätta leda och vidareutveckla banken i takt med omvärldens utveckling, säger Anders Engqvist, styrelseordförande Sparbanken Eken.

Nuvarande vd Leif Fransson går i pension

Nuvarande vd Leif Fransson, som framgångsrikt lett Sparbanken Eken i en omfattande förändringsresa, går i pension i höst.

– Banken har sedan starten för tio år sedan vuxit kraftigt samtidigt som vi tagit steget mot att bli framtidens sparbank. Leif har varit en viktig drivkraft på vår resa hittills och vi tackar honom för hans insats, säger Anders Engqvist.

Om Sparbanken Eken

Sparbanken Eken är en fristående och lokal sparbank med stark förankring i regionen. Banken har idag 26 000 kunder, en affärsvolym på 15 miljarder kronor samt 70 medarbetare fördelade på kontor i Ryd, Delary, Grimslöv, Åryd, Älmeboda och Långasjö. Banken ägs av sex lokala stiftelser, vars syfte är att ge tillbaka en stor del av vinsten till bland annat utbildning, föreningsliv och kultur. Detta för att stimulera en god samhällsutveckling och tillväxt i bankens verksamhetsområde som innefattar Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

www.sparbankeneken.se

Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Dela sidan: