Skriv sökord

Ny slogbod tack vare Leksands Sparbanks bidrag till Kullsbjörkens byalag

I samhället
kullsbjörken, Leksands Sparbank, Slogbod

Senast uppdaterad: 8 februari, 2022

Pojkviken i Kullsbjörken har fått en ny slogbod. Det är Kullsbjörkens byalag som har satt upp en slogbod nere i Pojkviken vid Siljans strand.

Kullsbjörken är den sista av Tällbergbyarnas byar och den by som ligger på gränsen mellan Leksand och Rättviks kommuner. Här finns det ett 60-tal boningshus med en blandning av året-runt-hushåll och fritidshus.

Under sommaren och hösten 2021 har byalaget med Stig Friberg och Nils Dafgård i spetsen sett till att Pojkviken fått en fin slogbod där man kan söka skydd från väder och vind, samt grilla en korv eller annat gott på den fina grillen.

– Pojkviken ägs av samhälligheten S80 och markägarna. För att vi skulle få sätta upp slogboden hade samfälligheten som krav att den ska kunna utnyttjas av alla, och det välkomnar vi såklart säger Nisse som tillsammans med hunden Johnny och Stig och hans hund Doris promenerar längs stigarna ner till slogboden flera gånger i veckan.

Slogbogen är uppbyggd på plats enligt gammal tradition

– Timmermannen som vi köpte slogboden av sa att vi skulle plocka vitmossa för att täta slogboden. Så det har vi gjort, säger Stig.

Leksands Sparbank är en fristående lokal sparbank utan aktieägare långt bort, istället går vinsten tillbaka till bygden i olika satsningar på projekt som gynnar bygden. Slogboden i Kullsbjörken är ett sådant projekt och har tilldelats 30 000 kr från Insatser för bygden.

– Det är ju fantastiskt att ha en bank som inte slarvar bort pengarna i Baltikum, utan satsar på orten istället. Vi är så tacksamma för bidraget, avslutar herrarna.

Om Leksands Sparbank

Oss äger ingen. Leksands Sparbank är en fristående bank utan aktieägare. Vårt mål är att människor och företag i bygden ska må bra och utvecklas. Vår vinst återinvesteras för att bygden ska blomstra. Vi är nämligen ingen vanlig bank.

www.leksandssparbank.se

Dela sidan: