Skriv sökord

Nu öppnar Leksands Sparbank sitt bankkontor i Djurås

I samhället Lokalt perspektiv
Leksands Sparbank, bankkontor i Djurås, Familjekalas i Djurås

Senast uppdaterad: 10 juni, 2022

Måndagen den 13 juni öppnar Leksands Sparbank sitt bankkontor i Djurås och lördagen den 11 juni bjuder de in till invigning med stor familjefest utanför det nya kontoret i Lindbergshallen.

Vid midsommar förra året gick Leksands Sparbank ut och berättade att de tillsammans med Fastighetsbyrån skulle öppna ett nytt kontor i Lindberghallen i Djurås. Och nu är det äntligen dags.

– Det känns väldigt bra att äntligen vara på plats i Gagnefs kommun på riktigt. Gagnefs kommun har varit en del av vårt verksamhetsområde i över 100 år, men utan ett kontor här har det varit svårt att vara den bank vi vill och ska vara. Som sparbank har vi ett ansvar att vara en drivande kraft för att utveckla bygden och från måndag klockan 10 när dörrarna öppnar kan vi ta det ansvaret fullt ut, säger Björn Rinstad, vd på Leksands Sparbank.

En långsiktig satsning – skriver hyresavtal på 15 år

Leksands Sparbank och Fastighetsbyrån i Gagnef har tillsammans med Gagnefs kommun renoverat och byggt om så att det ska passa deras behov. En anmärkningsvärd detalj i hyresavtalet med Gagnefs kommun är längden på avtalet. Det är ovanligt att liknande avtal skrivs på längre tid än fem år, men Sparbanken ville skriva ett betydligt längre avtal.

– Vår etablering i Gagnef är inget kortsiktigt test, det är en långsiktig satsning och vi ville säkra upp platsen och lokalen så länge som möjligt. Om man tänker att 15 år är långt, så är det ändå en kort period i vår värld. Man ska komma ihåg att Leksands Sparbank inte är någon vanlig bank, bankens yttersta mål är att utveckla bygden och med ett sådant mål kan man inte tänka i kvartal, förklarar Björn.

Stor tillströmning av nya kunder

Banken har redan innan öppningen upplevt ett högt tryck på nya kunder både bland företag och privatpersoner.

– Vi märker att behovet av en närvarande bank är stort, tillströmningen av kunder är över förväntan redan innan vi öppnat. Vi vet att det är viktigt för ett samhälles utveckling med en bank som kan vara snabb och som känner marknaden, det gäller både företagare och privatpersoner, menar Björn.

Ser positivt på framtiden i Gagnefs kommun

Gagnefs kommun är i en positiv trend på många vis, bland annat vad det gäller inflyttning, trygghet och företagsklimat. Leksands Sparbank, vars vision är “att vara en drivande kraft för en attraktiv och hållbar bygd där människor vill verka och bo” ser många möjligheter för hela Gagnefs kommun.

– I Gagnefs kommun finns massor av möjligheter och vi vill ta en betydelsefull roll för hela kommunens utveckling genom att hjälpa och samarbeta med näringsliv och föreningsliv. En kommun i Dalarnas hjärta med fantastiska förutsättningar på så många områden – företagande, boende, naturupplevelser och föreningsliv. Och även närheten till Borlänge och Falun, Siljansbygden och västerdalarna med fjällvärlden strax norr om det, säger Björn.

Sparbankskalaset 11 juni och öppning av kontoret 13 juni

Lördagen 11 juni blir det invigning med stor familjefest vid Lindberghallen med artister, uppvisningar och mat. Bland andra kommer Panetoz, Björborevyn, Hanna Enlöf (ena halvan av duon Good Harvest), John Lindberg från John Lindberg Trio och Räddningstjänsten Dala Mitt.

Leksands Sparbank och Fastighetsbyrån bygger upp ett minifestivalområde i anslutning till det nya kontoret som ligger i turistbyråns gamla lokaler. Där kommer det att finnas en scen med tillhörande publikyta, samt lokala föreningar som visar upp sin verksamhet.

Bankkontoret öppnar sedan på måndagen 13 juni klockan 10.

Om Leksands Sparbank

Oss äger ingen. Leksands Sparbank är en fristående bank utan aktieägare. Vårt mål är att människor och företag i bygden ska må bra och utvecklas. Vår vinst återinvesteras för att bygden ska blomstra. Vi är nämligen ingen vanlig bank.
leksandssparbank.se

Dela sidan: