Skriv sökord

Myntbryggan en unik plats i Västervik

Aktuellt I samhället

Björn Ulvaeus från Abba växte upp i Västervik. Nu har han skapat Slottsholmen, en möteplats i sin gamla hemstad. Det är ett hotell, restaurang, lägenheter och en marina. Men där finns även en flytbrygga finansierad av Tjustbygdens Sparbank.

 

– Myntbryggan är en del av utvecklingen av området kring Slottsholmen i Västervik. Syftet med flytbryggan är att man ska kunna sitta ner på bänken eller direkt på bryggan och känna vattenkontakten, och samtidigt ha en spektakulär vy över Västerviks stad. Det är en öppen och tillgänglig plats för alla, som det är fritt att ta del av och uppleva, berättar Tobias Bååth marknadschef på Tjustbygdens Sparbank.

Sommaren 2018 låg Myntbryggan på plats och nyttjades mycket i den varma sommaren. Bryggan är helt finansierad av Tjustbygdens Sparbank som har investerat cirka 750 000 kr. Sparbanken arbetar lokalt och bryggan är därför producerad helt av lokala företag i Västervik.

Varför investera pengar i en brygga?

– När det blev känt för oss att denna del av projektet Slottsholmen tagits bort, kände vi att kommunens invånare och besökare skulle gå miste om en unik plats och då föddes idén om att vi skulle kunna vara med och möjliggöra en rund brygga – formad som ett mynt, säger Tobias.

– Som lokal bank så är vi också en del av Västervik och vi återinvesterar delar av vårt överskott i det lokala samhället och i de människor, föreningar och företag som verkar här. Det vill vi berätta om och hoppas kunna bidra till både individers, företags och ortens utveckling, avslutar Tobias.

Film om Myntbryggan

www.tjustbanken.se

Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Dela sidan: