Skriv sökord

Leksands Sparbank Pressinbjudan: Nu presenteras nya skateparken i Rättvik

I samhället
Eklöv

Senast uppdaterad: 18 maj, 2020

2013 bildades föreningen Hela Rättvik Rullar med syfte att förbättra förutsättningarna för att utöva spontanidrott i Rättvik. En av drömmarna var att kunna bygga en stor skatepark i betong i Rättvik, nu ska den drömmen bli verklighet.

– Arvsfonden och Leksands Sparbank har gått in med pengar. Vi har en stor del av finansieringen klar, och jag tror att vi trots coronakrisen kan hjälpas åt med det sista. Jag hoppas att kommunen och de företag som trots krisen går bra förstår vad en skatepark kommer att betyda för Rättvik, säger en av projektledarna Peter Lundquist.

Skateparken kan få stor betydelse för både bofasta och besökare.
– Skateparken kommer att vara ytterligare en pusselbit för att locka besökare till Rättvik, men också för att locka människor att flytta hit. Vi som driver företag vet hur svårt det är att hitta rätt kompetenser. Har vi en attraktiv bostadsort får vi duktiga människor att flytta hit, då blir det synergieffekter hela vägen, berättar Peter som själv är företagare.

Med goda erfarenheten från skateparker runt om i Sverige är Peter övertygad om att skateparken också kommer att bidra till mer fysisk aktivitet, mindre bus på samhället och en större förståelse människor emellan.

– I en skatepark samlas alla, här passar alla in. Det spelar ingen roll om du är gammal eller ung, vilket språk du pratar, hur stor plånboken är eller om du har en bokstavskombination. Man börjar åka tillsammans och lär känna varandra, då utvecklas en förståelse för människor med olika förutsättningar och bakgrunder, säger Peter.

Under 70-talet fanns en av Europas främsta skateboardområden i Rättvik. På somrarna kom världseliten med namn som Mike McGill och Steve Caballero till Rättvik och Eurocana Summer Camp. Rättvik har med andra ord satt permanenta avtryck i skateboardhistorien och omnämns ofta i sammanhang som handlar om skateboardens utveckling.

Pressträff med presentation av skateparken
Föreningen Hela Rättvik Rullar och Leksands Sparbank bjuder in till pressträff för att visa hur parken kommer att se ut och berätta mer om projektet. Ni får möjlighet att träffa personerna bakom projektet samt ta del av skisser, tidsplaner och detaljer om skateparken.
När: tisdag 19 maj klockan 10
Var: Helsinglands udde, Rättvik
Kontaktpersoner:
Peter Lundquist, projektledare, tel 070 610 86 86
Björn Rinstad, vd Leksands Sparbank, tel 070 674 66 37

Oss äger ingen. Leksands Sparbank är en fristående bank utan aktieägare. Vårt mål är att människor och företag i bygden ska må bra och utvecklas. Vår vinst återinvesteras för att bygden ska blomstra. Vi är nämligen ingen vanlig bank.

Dela sidan: