Skriv sökord

Leksands Sparbank: Nya broar på Jugasåkern i Mockfjärd

I samhället Sparbanksidén
Leif Söderberg i Mockfjärd har varit drivande i projektet.

Senast uppdaterad: 24 maj, 2021

Bostadsområdet Jugasåkern i Mockfjärd har blivit lite av ett besöksmål i kommunen. Området har på senare år fått en ny lekplats och nere vid älven finns en fin vandringsstig som man numera lätt kan ta sig till genom ett gäng 70-plussares handlingskraft.

Leif Söderberg i Mockfjärd har tillsammans med några andra karlar på området byggt nya spångar på de gamla åkermarkerna på Jugasåkern med stöd från Leksands Sparbank.

– De gamla som fanns här var i så dåligt skick så vi äldre hade svårt att ta oss fram. Tanken om att bygga nytt kom upp och när vi såg en annons i Gagnefsbladet från er på banken om insatser för bygden bestämde vi oss för att söka, berättar Leif som varit drivande i projektet tillsammans med Kjell-Arne Räms.

Under sommaren 2020 har de byggt nya spångar och broar ner mot mot älven, vandringsstigen och grillplatsen som finns där.

– Vi kallar den här stigen för älvrundan, berättar Leif och visar upp den knappt 2 km långa stigen.

– Vi byggde spångarna lite bredare så att det går att komma fram med både barnvagn och rullatorer.

Och det gjorde de rätt i. Spångarna och stigen är oerhört populär i området och Leif som bor alldeles intill vittnar om många besökare som tar sig till Jugasåkern.

– Ja det är verkligen jättepopulärt. Här går alla, från tultande ettåringar till gamlingar som jag och mina kompisar, skrattar Leif.

Om Leksands Sparbank

Leksands Sparbank är en fristående lokal sparbank som finns till för att människor i bygden ska trivas och må bra. Vår vinst går tillbaka till bygden vi verkar i, det vill säga Leksands, Rättviks och Gagnefs kommuner. Varje år återinvesterar vi vår vinst i olika projekt som gynnar bygden och människorna som lever här. Brobygget i Mockfjärd är ett sådant projekt och har tilldelats 10 000 kronor.

www.leksandssparbank.se

Dela sidan: