Skriv sökord

Leksands Sparbank lyser vi upp Siljansbygden

Barn- och ungdom I samhället
Leksands Sparbank, reflexmössa, Olle
Leksands Sparbank delar ut mössor med reflextryck för att du ska synas bättre i mörkret.

Senast uppdaterad: 7 oktober, 2022

Leksands Sparbank skänker 2000 reflexmössor till barn och ungdomar i Siljansbygden. För med reflexer syns du bättre i mörkret och risken att drabbas av en trafikolycka minskar för dig som gående.

Visste du att 40 procent av alla trafikolyckor där gående är inblandade inträffar när det är mörkt? Men bara genom att bära reflexer minskar du risken för att råka ut för en olycka betydligt.

Visste du att barn i grundskoleåldern är de bästa på att ha reflexer? 6 av 10 elever använder reflexer när de är ute i mörkret. I gymnasieåldern förändras det då endast en åttondel av eleverna har reflexer på sig.

Reflexmössor ges till barn och unga

Det här vill Leksands Sparbank ändra på! Leksands Sparbank vill att hela bygden ska leva – och synas! Därför finns det nu över 2000 reflexmössor som söker nya ägare till barn och ungdomar (i första hand).
Mössorna delas ut på Leksands Sparbanks kontor i Leksand, Rättvik och Djurås. Mössorna delas ut så långt lagret räcker.

Reflexmössorna är ett initiativ av Leksands Sparbank och en del av Leksands Sparbanks återinvestering av vår vinst, något vi kallar “insatser för bygden”. Mössornas kurbits är framtagen av Reform Design och Stina Pellas.

Om Leksands Sparbank

​Oss äger ingen. Leksands Sparbank är en fristående bank utan aktieägare. Vårt mål är att människor och företag i bygden ska må bra och utvecklas. Vår vinst återinvesteras för att bygden ska blomstra. Vi är nämligen ingen vanlig bank.
leksandssparbank.se

Dela sidan: