Skriv sökord

Ölands Bank söker dig som vill arbeta som företagschef

Lediga tjänster
Ölands bank, Sparbank, ledig tjänst, ledigt jobb

Senast uppdaterad: 2 november, 2021

Vill du vara med och utveckla näringslivet på Öland? Vi söker dig som tillsammans med teamet utvecklar företagsaffären. I rollen som företagschef ingår du i bankens ledningsgrupp och förväntas bidra till hela bankens utveckling.

Om tjänsten

Som Företagschef ska du, i nära samarbete med medarbetarna, svara för att utveckla företagsaffären och verka för att hitta lösningar för våra företagskunder. Du ansvarar för bearbetningen av den lokala marknaden, försäljning, resultat och coachning av 10-talet medarbetare. I teamet ingår företagsrådgivare och specialister.

Du drivs av att skapa och utveckla kundrelationer och i ditt arbete har du även ett nära samarbete med våra andra affärsområden för att erbjuda ett helhetserbjudande för våra företagskunder. Ölands Bank är en stark aktör på den lokala marknaden. Företagsmarknaden består mestadels av små och medelstora företag inom besöksnäringen och lantbruket.

Vi vill att du:

  • Tillämpar ett gott ledarskap i enlighet med bankens ledarskapsfilosofi, medarbetarskap och värderingar.
  • På ett lönsamt sätt driver verksamheten mot uppsatta mål och affärsplaner.
  • Driver och utvecklar försäljningen inom företagssegmentet genom att leda gruppen till att nå sina mål.
  • Utvecklar, följer upp och coachar medarbetarna mot uppsatta mål.
  • Ansvarar för ständiga förbättringar genom utveckling, förbättrings- och effektiviseringsåtgärder.
  • I rollen förväntas du även aktivt delta i det lokala näringslivet utifrån att vi ska vara nära i marknaden och jobba långsiktigt för att utveckla kundrelationer och bidra till näringslivsutveckling på Öland
  • Säkerställer att rutiner för bankverksamheten åtföljs samt att regelefterlevnad med individ och grupp löpande följs upp.

Teamet finns på bankens båda kontor (Borgholm och Färjestaden). I företagsaffären finns det även en uttalad målsättning att vara ute hos kund vilket innebär att det förekommer en del resor inom Öland. I din roll som chef coachar du och stöttar rådgivarna i deras kundaffärer och kreditgivning. En av bankens styrkor är närhet till beslut då alla beslut fattas lokalt.

Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar direkt till vd.

Kvalifikationer som företagschef

Vi söker dig med akademisk utbildning inom ekonomi alternativt juridik eller motsvarade arbetslivserfarenhet och ser gärna att du har en SwedSec-licens. Du har dokumenterad erfarenhet från företagsrådgivning och ledarskap.

Din erfarenhet från bankverksamhet mot företagsmarknaden är viktig för oss precis som sälj- och kunderfarenhet gentemot små- och medelstora företag. Erfarenhet från lantbrukssektorn är meriterande.

Då vår bank är under fortsatt utveckling söker vi dig som brinner för och har dokumenterad erfarenhet av att bygga upp, utveckla och skapa en verksamhet med goda resultat.

Vi söker dig som har ett stort engagemang för att leda, motivera och utveckla människor samt att skapa ett positivt arbetsklimat där alla känner engagemang och delaktighet. Du har också ett stort engagemang för att bidra till att utveckla näringslivet på Öland.

Att du har en god social, kommunikativ och analytisk förmåga och ett ledarskap som präglas av mod och omtanke är också viktigt för oss.

Du har goda kunskaper i det svenska och engelska språket och uttrycker dig väl i tal och skrift.

B- körkort är ett krav.

PlaceringsortBorgholm

Om arbetsgivaren

Ölands Bank är en fristående Bank, som ägs av Sparbanksstiftelsen Öland och Swedbank AB. Banken ingår tillsammans med 58 andra Sparbanker i Sparbankernas Riksförbund. Med en affärsvolym om ca 18 mdr, 2 kontor och ca 50 anställda är vi marknadsledande på Öland.

Vi arbetar för ett Öland där jag som människa vill leva, verka och vara. Vi ska skapa bra förutsättningar för vår region och engagerat delta i samhällsutvecklingen. Att bedriva bank är en del, att nätverka och knyta ihop kontakter en annan. Vi har Öland i vårt hjärta, det är en del av vår affärsidé.

Om Sparbanksidén

Sparbanksidén handlar om att arbeta för en sund och hållbar ekonomi för människor och företag. Det handlar om att gynna och stärka föreningsliv, näringsliv och kulturliv. Det handlar om att stärka samhället och gynna bygden.

Läs mer om oss på: www.olandsbank.se

Hur du ansöker

I denna rekrytering samarbetar Ölands Bank med Telin Rekrytering & Konsult och du söker tjänsten via www.telinrekrytering.se

Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi tar ej emot ansökningar via e-post på grund av den nya lagstiftningen GDPR. För att din ansökan skall vara giltig, vänligen registrera dig och ansök via vår hemsida.

Sista ansökningsdag 14 november

Har du frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Linda Petersson på telefon 070-377 45 74 eller linda@telinrekrytering.se

Du är även välkommen att kontakta:
Ölands Banks VD: Anneli Nilsson på telefon 0485-15001 eller via anneli.nilsson@olandsbank.se
Facklig kontaktperson: Linda Olsson på telefon 0485-15047 eller via linda.olsson@olandsbank.se

Läs mer om Öland

Oland.se
Borgholm.se
Morbylanga.se
Flyttahit.nu (För dig som funderar på att flytta till regionen)

Välkommen med din ansökan!

Dela sidan: