Skriv sökord

Ledig tjänst: Jurist med AML-ansvar på Spar Tjänster i Linköping

Lediga tjänster

Senast uppdaterad: 30 mars, 2021

Jurist med bland annat AML-ansvar sökes för Sparbankerna i Vadstena, Kinda-Ydre och Åtvidaberg

De fristående sparbankerna i Vadstena, Kinda-Ydre och Åtvidaberg samordnar administration och diverse specialistfunktioner genom bolaget Spar Tjänster i Linköping AB. Bolaget etablerades 2010 och finns sedan juni 2011 i moderna lokaler i centrala Linköping.

Vi utvecklar nu vår verksamhet och söker en till jurist.

Din Roll

I denna roll kommer du att ansvara för bankens regelefterlevnad inom områdena kopplade framförallt till penningtvättsdirektivet, Mifid-direktivet, Bolånedirektivet, GDPR och IDD. Du kommer arbeta nära övriga medarbetare inom AML-området, som bl a hanterar monitorering och utredning av transaktioner. I rollen ingår även ansvar för att utbilda och informera bankens personal samt stödja verksamheten i compliance-frågor samt även visst operativt arbete inom AML-området. Du kommer arbeta i nära samverkan med bankledning och kontrollfunktioner.

Vad erbjuder vi dig?

Du får möjlighet att arbeta inom ett område som har högsta prioritet i banken just nu i nära samarbete med erfarna och trevliga kollegor. Du får också möjlighet att utvecklas generellt inom bank- och finansområdet, där ingen dag behöver vara den andra lik. Hos oss är vi måna om att medarbetare utvecklas och har kul på jobbet.

Vem är du?

Vi söker dig som har en juristkandidatexamen eller annan relevant akademisk examen samt några års erfarenhet av arbete inom t ex compliance från bank, försäkringsbolag eller annan verksamhet. Vi lägger särskild vikt vid kompetens, erfarenhet och intresse för AML och regelefterlevnad. Meriterande är annan bredare erfarenhet inom compliance området, såsom GDPR och andra regelverk som banken har att förhålla sig till.

För oss är det viktigt att du har de personliga egenskaperna som vi söker och för att lyckas i denna roll är du engagerad och strukturerad och ha en god förmåga att lätt ta till dig kunskap. Du har en god kommunikativ förmåga och förmedlar kunskap/information vidare till andra på ett lättillgängligt sätt. Då arbetet innebär samverkan med flera olika funktioner är du en god relationsbyggare som ser samarbete som en förutsättning för att nå bästa möjliga resultat. Som ansvarig för ditt område är det en förutsättning att du självständigt tar initiativ och driver ditt arbete framåt.

Plats: Din anställning kommer vara i Spar Tjänster i Linköping AB.

Arbetet sker till största del på vårt kontor i Linköping men kommer även innebära arbete på plats hos våra ägarbanker. Körkort och egen bil är en fördel.

Frågor kring tjänsten besvaras av Spar Tjänsters VD Annelie Sigvall, telefon 076-144 86 84.

Ansökan sker via någon av ägarbankernas hemsida: kindaydresparbank.se, atvidabergsspb.se, eller vadstenasparbank.se. senast den 25 april.

Dela sidan: