Laholms Sparbank fördubblar summan från försäljningen av Majblommor

Nu har Laholms Sparbank, ett blommande företag, för femte gången fördubblat det lokala överskottet från försäljning av årets Majblomma. I år blev summan hela 183 690 kronor och pengarna delas ut till lokalföreningarna i Laholms kommun. 

Försäljning av Majblommor sköts av Majblommans lokalföreningar runt om i Sverige. De delar ut bidrag till barn upp till 18 år som har svårt att få ekonomiskt stöd hemmifrån. Stödet kan gå till exempel fritidsaktiviteter, glasögon, en cykel eller något annat som är viktigt för barnet. 

 

Allt började år 2010 och sedan dess har Laholms Sparbank vartannat år fördubblat summan som de lokala föreningarna har fått som överskott vid försäljning av Majblommor. Totalt: 726 178 kronor.

- Vi känner oss glada och stolta över att kunna stötta det beundransvärda arbete som Majblommeföreningarna gör, säger Lars-Göran Persson, vd Laholms Sparbank.

 

Om Majblomman

Majblomman är Sveriges största barnhjälpsorganisation och grundades 1907. De arbetar året runt för att förbättra barns villkor. Deras mål är att alla barn ska få vara med och dela gemenskapen med sina kamrater i skolan och på fritiden. Majblomman samlar in pengar genom att barn säljer majblommor. Tack vare det kan de dela ut bidrag till barn, informera om barns villkor och stödja forskningsprojekt för att förbättra barns livsvillkor. 

Senast uppdaterad: 
2018-08-28