Laholms Sparbank avsätter 10 miljoner för att hjälpa lantbrukare i den extrema torkan

Pressmeddelande från Laholms Sparbank

Vi är en lokal sparbank som värnar om vår bygd. Med anledning av den extrema torkan har Laholms Sparbank därför avsatt 10 miljoner kronor i en satsning för att hjälpa växtodlingsgårdar, maskinstationer och djurproducenter. Vi kommer att hjälpa våra helkunder i form av förmånliga lån. Detta gör vi för att hjälpa en stor och viktig näring i vårt verksamhetsområde.

Torkan är extrem och gör att skördarna är de lägsta på många år. Förlorade intäkter och ökade kostnader innebär en tuff situation för dem som detta berör och sannolikt kommer det att få en stor påverkan under en längre tid framöver. Laholms Sparbank vill därför med förmånliga villkor hjälpa till med finansieringslösningar.

  • Vi vill att kunden ser över sin ekonomiska situation och upprättar en handlingsplan som beskriver vad man har gjort och vad man tänker göra för att lindra skadan.
  • Vi vill att kunden gör en likviditetsplan för att få en uppfattning hur stort deras behov är.
  • Vi kommer att göra en sedvanlig kreditprövning.

bankens hemsida hittar ni hur man går tillväga för att skicka in sin ansökan som ska vara banken tillhanda senast 14/9.
Beslut till sökanden meddelas först efter att ansökningstiden löpt ut.

Vid frågor kontakta kreditchef Pia Ragnarsson, 0430-491 10, pia.ragnarsson@laholmssparbank.se

 

Om Laholms Sparbank

Huvudkontoret finns i Laholm och verksamhetsområdet är Laholms kommun. Fortfarande drivs Laholms Sparbank i samma legala företagsform som då banken grundades 1857. I en riktig sparbank finns inget vinstintresse, utan sparbankens överskott fonderas i rörelsen. Sparbankens styrelse utses endast bland personer som känner sin hembygd mycket väl. En lång tradition ska föras vidare. Laholms Sparbank skall upplevas som den bästa banken i Laholms kommun och är bygdens fullservicebank.
Vi vänder oss till alla i vårt verksamhetsområde. Genom lokal förankring och personlig rådgivning skall våra kunder se oss som det naturliga valet.

laholmssparbank.se

Senast uppdaterad: 
2018-08-06