Skriv sökord

Kreditchef sökes till fler Sparbanker i Östergötland

Lediga tjänster
ekonom sökes till Sparsam Administration Svealand AB.

Senast uppdaterad: 16 november, 2023

Vill du genom din expertis inom kreditområdet ta ledning i att driva och utveckla kredithanteringen för våra ägarbanker i samverkan med engagerade och kompetenta kollegor? Vi utvecklar nu vår verksamhet och söker Kreditchef

De fristående sparbankerna i Vadstena, Kinda-Ydre och Åtvidaberg samordnar administration och diverse specialistfunktioner genom bolaget Spar Tjänster i Linköping AB. Bolaget etablerades 2010 och finns sedan juni 2011 i centrala Linköping. Verksamheten växer inom flera områden men är i dagsläget 26 anställda.

Din Roll

Som kreditchef kommer du att spela en central roll i att utveckla och stärka synergierna inom kreditområdet mellan ägarbankerna. Du har som Kreditchef det övergripande ansvaret för bankernas kreditprocess i sin helhet samt utvecklar bankernas hållbarhetsarbete inom området. Du analyserar löpande bankernas kundstockar och bidrar genom din expertis till ökad medvetenhet och kvalité. Du utvecklar och säkerställer kreditkompetens i organisationerna genom att utbilda och uppdatera bankernas medarbetare inom kreditområdet. Du agerar i komplexa ärenden bollplank till rådgivare/chefer där du med affärsmässighet hjälper dem att ta riktiga och hållbara kreditbeslut. Ett av dina expertområden är riskklassificeringar. Som kreditchef har du rapporteringsansvar, både internt gentemot styrelse och vd samt externt exempelvis till Finansinspektionen Då vi ser att framtiden för med sig ny teknik och ständigt uppdaterade lagar, regelverk, processer och rutiner gällande kreditaffären är en viktig del av arbetet att proaktivt bevaka, informera om och säkerställa god kvalitet i implementeringen av dessa. Tjänsten innefattar inte personalansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Du får möjlighet att arbeta inom ett område som har hög prioritet i bankerna, i samarbete med erfarna och trevliga kollegor. Du kommer att spela en nyckelroll i att säkerställa att bankerna har en likriktad, hållbar och uppdaterad kredithantering. Hos oss får du närheten och teamkänslan i det relativt lilla bolaget samtidigt som fördelarna av det större bolaget finns genom samarbeten och samverkan med ägarbankerna och erfarenhetsträffar/utbyten med andra sparbanker nationellt i Sverige. Hos oss är vi måna om att medarbetare utvecklas och har kul på jobbet.

Vem är du?

För att lyckas i rollen ser vi att du som minst har gymnasieexamen, det är meriterande om du har en för rollen relevant akademisk utbildning. Vidare har du en gedigen erfarenhet av arbete med krediter inom bank inom både privat och företagssegmentet varav minst något år ska vara på en fördjupad nivå i likande roll. Du är specialisten när det kommer till kunskap inom de regelverk som styr kreditområdet inom bank. Meriterande är om du har kunskap i Swedbanks system samt innehar bolånelicens. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. Då arbetet innebär resor till ägarbankerna är körkort en förutsättning.

För denna roll söker vi dig som är självgående och tar ansvar för att driva ditt område på ett proaktivt och affärsmässigt sätt. Du är analytisk och uppskattar att dyka ner i kreditsystem och rapporter för att på så vis kunna ge korrekta och värdefulla underlag och analyser. Du har en god kommunikativ förmåga och förmedlar kunskap/information vidare till andra på ett lättillgängligt sätt. Du är prestigelös då detta är en förutsättning för att kunna arbeta i en förhållandevis liten organisation. Då arbetet innebär samverkan är du en god relationsbyggare som ser samarbete som en förutsättning för att nå bästa resultat. Du har en god förmåga att planera ditt arbete där du sätter upp mål och bryter ner i steg och delmål.

Din anställning kommer vara i Spar Tjänster i Linköping AB. Arbetet sker till största del på vårt kontor i Linköping men regelbundna resor förekommer till våra ägarbanker.
Rekryteringsprocessen kan stängas innan sista ansökningsdag så skicka in din ansökan idag.
Frågor kring tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Elin Hellström Unik Resurs, elin.hellstrom@unikresurs.se telefon 076-019 23 99 eller Rekryterings- och searchkonsult Anastasia Almasidis, anastasia.almasidis@unikresurs.se telefon 079-0984164

Ansökan sker via Unikresurs hemsida

Dela sidan: