Skriv sökord

Kinda-Ydre Sparbank: Starten har gått för nya Bankvarvsveckan

Corona
Starten har gått för nya Bankvarvsveckan
Fotbollstjejerna i Kisa BK springer i väg på de fem kilometrarna runt Bankvarvet som omväxling till ett vanligt träningspass.

Senast uppdaterad: 8 september, 2020

I måndags gick starten samtidigt i både Kisa och Österbymo. Kinda-Ydre Sparbanks populära motionslopp Bankvarvet arrangeras i år som en hel Bankvarvsvecka. Över 500 personer hade anmält sig i förväg för att delta i loppet på valfri dag och tid under denna vecka som går, lunkar och löper i hälsans tecken.

– Fantastiskt! Härligt att vi nu är i gång och att så många har anmält sig för att delta. Det är en hälsosatsning som går ut på att få folk i rörelse. Alla är välkomna att delta. Det ska även jag själv se till att göra under veckan, säger Johan Widerström, vd för Kinda-Ydre Sparbank.

Bankvarvet genomförs denna vecka – från måndag till söndag – i både Kisa och Österbymo, med en fem kilometer lång slinga med start och mål vid bankkontoret i de båda tätorterna. Banan är tydligt markerad med pilar och färgglada pratbubblor med glada tillrop.

– Motionsloppet är ett jättebra initiativ. Bra att man kan välja vilken dag man vill delta. Och jag känner mig peppad av pratbubblorna utmed banan. Nu har jag kommit upp ur soffan… Det citatet var väldigt träffande på mig, skrattar Kisabon Ann Hultén Nygren, som lockades med av vänner för att promenera rundan.

Kisabon Mathias Rinaldo lockade med sig ett hurtfriskt kompisgäng att dra på sig löparskorna:

– Det är alltid kul med utmaningar. Vi ska springa Bankvarvet alla sju dagar i veckan. Vi gör det inte bara i Kisa utan testar också banan i Österbymo för att få omväxling, säger Mathias Rinaldo.

Det är första året som motionsloppet arrangeras i Österbymo. Förra året hade Bankvarvet premiär i Kisa.

– Det här är en bra hälsosatsning. Jag pratar mycket om hälsa och motion med min man, barn och vänner, säger undersköterskan Kate Pantzar, Norra Vi, och gör tummen upp för Bankvarvet.

– Jag kommer nog att gå Bankvarvet varje dag här i Österbymo. Jag motionerar varje morgon, vilket gör att jag har hälsan i behåll, säger 74-årige Sivert Bexell.

För Kinda-Ydre Sparbank är det angeläget att genomföra motionsloppet trots coronapandemin. Därför har det anpassats efter de riktlinjer som gäller, och för att undvika trängsel sprids loppet ut över en hel vecka.

Dela sidan: