Skriv sökord

Kinda-Ydre Sparbank: Nya Bankvarvsveckan en hälsosatsning för alla

Corona I samhället

”Drömmen är att det kommer att vandra runt folk i Kisa och Österbymo under hela Bankvarvsveckan”, säger Johan Widerström och Martina Isaxon, motionsloppsarrangörer på Kinda-Ydre Sparbank.

Kinda-Ydre Sparbank: Nya Bankvarvsveckan en hälsosatsning för alla
: ”Drömmen är att det kommer att vandra runt folk i Kisa och Österbymo under hela Bankvarvsveckan”, säger Johan Widerström och Martina Isaxon, motionsloppsarrangörer på Kinda-Ydre Sparbank.

Senast uppdaterad: 24 augusti, 2020

Motionsloppet Bankvarvet har coronaanpassats och arrangeras som en hel Bankvarvsvecka. Dessutom genomförs hälsosatsningen i både Kisa och Österbymo, med en fem kilometer lång slinga som bokstavligen kommer att sätta färg på de båda tätorterna. Loppet är öppet för alla.

– Premiären förra året blev verkligen lyckad. Det är viktigt för oss att genomföra motionsloppet även detta speciella år. Därför ställer vi inte in, utan vi ställer om arrangemanget till en Bankvarvsvecka. Vi har coronaanpassat efter de riktlinjer som gäller. För att undvika trängsel kan inte alla delta samtidigt. Därför sprider vi ut loppet över en hel vecka, säger Johan Widerström, vd för Kinda-Ydre Sparbank.

Bankvarvsveckan 2020 startar måndag 7 september och pågår till söndag 13 september, d v s hela vecka 37. Kinda-Ydre Sparbanks motionslopp är fem kilometer långt och äger rum i Kisa och Österbymo. Banan kommer att starta och sluta vid bankkontoret i de båda tätorterna och vara tydligt markerad med pilar och färgglada pratbubblor med glada tillrop längs hela vägen.

Det är fritt fram att delta precis den dag det passar. Helt solo eller med en vän, på fullaste allvar eller för skojs skull. Deltagarna väljer själva om de vill promenera, lufsa eller springa de fem kilometrarna. Bankvarvet är ett motionslopp för alla där fokus inte ligger på att vara snabbast, utan på motion och välmående. På rörelseglädje, frisk luft och på köpet kanske bättre kondition.

– Det är en hälsosatsning som går ut på att få folk i rörelse. Alla är välkomna att delta. Vi är en bank för livet. Och livet är ett långsiktigt projekt som är värt att tas hand om. Vi är våra kunders och vår bygds egen bank och för oss är det viktigt att engagera oss i vår region. Genom Bankvarvsveckan vill vi ge en rejäl kick med inspiration, säger Johan Widerström.

Anmälan är gratis och görs på www.bankvarvet.se. Priser kommer att lottas ut bland dem som registrerar sin medverkan under veckan.

För ytterligare information, kontakta: Johan Widerström, vd Kinda-Ydre Sparbank
Tel: 0494-79 429, mobil: 070-699 56 00
E-post: johan.widerstrom@kindaydresparbank.se

Om Kinda-Ydre Sparbank – en bank för livet
Kinda-Ydre Sparbank grundades 1866 och är främst verksam i Kinda, Ydre och södra delen av Linköping. Ett 30-tal medarbetare jobbar på kontoren i Kisa, Österbymo, Rimforsa och Horn. Banken har ca 17 000 kunder. Privatpersoner och företag erbjuds tjänster inom bank, försäkring, fastighetsförmedling och juridik.
Kinda-Ydre Sparbank har inga aktieägare, utan är en fristående och självständig sparbank. Det är kunderna tillsammans som genom utsedda huvudmän bestämmer och har inflytande över banken. Delar av vinsten går tillbaka till det lokala samhället. Affärsvolymen, d v s summan av in- och utlåning, är drygt 9 miljarder kronor. Mer info på www.kindaydresparbank.se
Dela sidan: