Skriv sökord

Jurist sökes till Sparbankernas Riksförbund

Aktuellt topp Lediga tjänster

Senast uppdaterad: 30 augusti, 2021

Sparbankernas Riksförbund är ett branschförbund för 58 Sparbanker och 24 ägarstiftelser och har till uppgift att tillvarata medlemmarnas gemensamma intressen. Sparbankerna utgör tillsammans landets femte största bankalternativ. Sparbankerna gör samhällsnytta på riktigt. Förbundet representerar medlemmarna gentemot myndigheter och organisationer och är remissinstans samt förhandlingspart i ärenden av betydelse för medlemmarna.

En viktig del av Förbundets arbete består i att bevaka rättsutveckling och ge vägledning till medlemmarna i betydelsefulla frågor. Förbundets uppdrag utökas och det gör att ytterligare krafter nu behöver knytas till Förbundet.

Jurist sökes till Förbundet

Vi söker därför nu en jurist med goda kunskaper om regleringen av bankrörelse och med intresse för regleringen av värdepappersrörelse, till Förbundets regelverksenhet. Arbetsuppgifterna består främst i att ge Sparbankerna vägledning om gällande och kommande reglering, biträda Sparbankerna i utvecklingsprojekt och att företräda Sparbankerna i relation till myndigheter och organisationer.

Som jurist vid Förbundet arbetar man i stor utsträckning självständigt men nära Förbundets övriga jurister och Förbundets ledning. I vissa frågor samarbetar man med Förbundets specialister inom IT och ekonomi. Förbundets organisation är liten och effektiv. Arbetet innebär stor variation av intressanta uppgifter.

Om dig

Viktiga egenskaper i rollen som jurist är viljan att samarbeta och skapa konkret värde för medlemmarna samt att trivas med att kommunicera muntligen och i skrift.

Sökande bör ha erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete, gärna vid bank, värdepappersinstitut eller myndighet.

Om oss

Förbundet är knutet till ESBG som är den europeiska sammanslutningen för retail- och Sparbanker. Viss omfattning av internationellt arbete och resor kan därför förekomma. Vi arbetar i moderna lokaler centralt i Stockholm, på Vasagatan 11.

Ansökan och Frågor

Har du frågor om tjänsten, så går det bra att kontakta Bengt Nordström bengt.nordstrom@sparbankerna.se eller 070- 543 37 38 eller Förbundets vd Ewa Andersen ewa.andersen@sparbankerna.se eller 070-563 16 86.

Skicka ansökan och CV till bengt.nordstrom@sparbankerna.se
Vi arbetar löpande med urval och intervjuer. Rekryteringen pågår så länge denna annons är tillgänglig.

Välkommen med din ansökan!

Dela sidan: