Skriv sökord

Hjärtvänliga banken Häradssparbanken Mönsterås

Hållbarhet I samhället

Senast uppdaterad: 22 maj, 2024

Häradssparbanken Mönsterås stöttar Hjärtuppropet genom att sätta upp 10 hjärtstartare i sitt närområde som blir tillgängliga dygnet runt.

Tillsammans med Hjärtuppropet skapar Häradssparbanken trygghet i närområdet. Häradssparbanken investerar i 10 stycken hjärtstartare som är tillgängliga dygnet runt och som kommer att placeras ut på olika platser i Mönsterås och Oskarshamns kommun. Investeringen uppgår till en halv miljon kronor och går i linje med bankens strävan efter hållbar livskvalitet i samhället. Hjärtstopp kan ske när och var som helst, och de flesta sker i hemmiljö – det är du, dina nära och kära som kan drabbas. Av 6000 människor som årligen drabbas av hjärtstopp utanför sjukhus överlever enbart 10 %.

Hjärtuppropet är ett initiativ som vill få fler utbildade i hjärt-lungräddning och sprida kunskap om hur hjärtstartare fungerar och ska användas. Målet är att fler hjärtstartare utplacerade där hjärtstoppen verkligen sker. De hjärtstartare som redan finns måste bli tillgängliga – inte som idag där 9 av 10 inte är tillgängliga dygnet runt. Tillgängligheten borde vara 10 av 10.

Häradssparbanken genomför denna satsning för att hjärtsäkra vårt närområde och människorna som bor här. Precis som Sparbanksidén lyder så återinvesterar banken sin vinst i bygden för att det ska vara bra för människor att leva och bo här. Banken hoppas att denna satsning kan rädda liv på landsbygden där ekonomisk livskvalitet gör så att drömmar kan förverkligas.

– Kan denna satsning rädda ett enda liv, är den mer än väl värd investeringen, säger Christel Ödell, Vd Häradssparbanken Mönsterås.

Om Häradssparbanken Mönsterås

Häradssparbanken Mönsterås är en av landets 58 fristående Sparbanker. Banken har sitt kontor i Mönsterås. Banken har 33 medarbetare och förvaltar drygt 11 miljarder i affärsvolymer åt sina ca 17 000 kunder. En sparbank är i många delar väldigt olik en traditionell bank. En av skillnaderna är att en Sparbank saknar direkta ägare som ställer krav på avkastning på sitt insatta kapital. Istället för att dela ut bankens överskott till ägare stannar kapitalet kvar i banken och är en garant för bankens långsiktiga styrka.

https://www.haradssparbanken.se

Dela sidan: