Hållbarhetscoacher ska hjälpa 11 sparbanker att nå ut med sparbanksidén

Att vara sparbankscoach innebär att som student ta ett extrajobb som hållbarhetscoach på en sparbank. I pilot-omgången i vintras var det fem sparbanker som fick hjälp av var sin coach. Denna omgång är det 11 sparbanker som med nyfikenhet vill ta emot en coach. Coachen hjälper sparbanken att identifiera, utveckla och kommunicera deras samhällsnytta på olika sätt.

Igår träffades de blivande sparbankscoacherna för en kickoff med Sustainergies och Sparbankernas Riksförbund. Det var nyfikna och intresserade studenter som tog del av informationen om sparbankerna och vad jobbet som coach innebär.

Studenterna läser olika utbildningar eller kurser och kommer från närliggande lärosäten till banken som de ska coacha.

 

Möt årets Sparbankscoacher

Bakre raden på bilden:

Mia Bergvall läser grafisk design och kommunikation på Linköpings universitet. Hon ska hjälpa Valdemarsviks Sparbank.

– Jag brinner för kommunikation, personlig utveckling och hållbarhet. Jag vill bidra till att vidga begreppet hållbarhet till att innefatta allt som gör såväl samhälle och miljö till en bättre plats för alla att leva på.

Emilia Dall'Osso läser Hållbar stadsutveckling på Malmö Högskola och SLU Alnarp. Hon kommer åka till Falkenbergs Sparbank som coach.

– Jag vill bidra med mitt intresse för människors plats i staden och med ambitionen att få vara med och skapa socialt, miljömässigt och ekonomiskt hållbara städer tillsammans med Sparbanken, en viktig aktör i samhället.

Nedim Piric både pluggar och jobbar. Just nu läser han Data Analysis & Statistics på Massachusetts Institute of Technology. Han kommer coacha Sparbanken i Enköping.

– Små små aktiviteter kan göra stor skillnad och skapa stor förändring. Nu vill jag tillsammans med Sparbanken i Enköpings utforska aktiviteter, och då inte nödvändigtvis små.

Vladimir Okhnich pluggar masterprogrammet i tillämpad kulturanalys på Lunds Universitet. Han ska till Bromölla för att coacha Ivetofta Sparbank.

– Jag är blivande kulturanalytiker och vill använda etnografi för att hjälpa till att skapa ett mer inkluderande och hållbart samhälle.

Jenny Eriksson pluggar i Uppsala till Civilingenjör med inriktning molekylär bioteknik. Hon kommer hjälpa Sala Sparbank.

– Med bakgrund inom civilsamhället och intresse för att möta människor, folkbildning och att lösa problem ser jag mycket fram emot att få börja arbeta med min lokala bank!

 

Främre raden:

Malin Lundgren studerar personal och arbetsliv med inriktning ekonomi på Karlstad Universitet. Hon bor i Sunne där Fryksdalens Sparbank behöver en coach.

– Jag är en Värmlandstös och har fått den stora möjligheten att jobba för en sparbank vilket är ett stort mål för mig och vill tillsammans med Fryksdalens Sparbank bidra med mitt glada jag och tillsammans nå nya mål.

Beatrice Hugosson läser International Management på Jönköpings Universitet. Eftersom hon spenderar mycket tid på Öland så kommer hon coacha Ölands bank.

– Stolt sommarölänning med ett brinnande engagemang för hållbarhet. Har som långsiktig målsättning att leda företag i rätt riktning som CSR chef.

Johanna Alander läser till civilingenjör, Energi Miljö Management på Linköpings universitet. Hon kommer jobba åt Kinda-Ydre Sparbank.

– På Kinda-Ydre Sparbank ser jag framemot att ta tillvara på de idéer och tankar som finns kring hållbarhet och att vi tillsammans utvecklar och paketera dessa i bra kommunikation till nuvarande och framtida kunder.

Lina Finn läser ekonomprogrammet på Mälardalens högskola och ska jobba på Västra Mälardalens Sparbank.

– Nu ser jag fram emot att utvecklas i och med en ny organisation, och förhoppningsvis att få tillämpa mina teoretiska kunskaper från skolan i praktiken.

Klara Söderlund läser till civilekonom på Örebro Universitet och ska jobba med Dalslands Sparbank.

– Jag tror att de flesta problem går att lösa genom att tänka om, både på lokal och global nivå.

 

Caroline Wrangsten kunde tyvärr inte delta på kickoffen eftersom hon var på väg till Bergen för att presentera en rapport. Hon läser masterprogram i samhällsvetenskapliga miljöstudier på Stockholms universitet och ska vara coach på Sörmlands Sparbank.

– Eftersom jag har en profil i hållbar stadsutveckling och Agenda 2030 hoppas jag kunna guida min Sparbank i sina hållbarhetssatsningar med fokus på staden som helhet.  

 

Coacherna kommer jobba 72 timmar mellan oktober 2017 och maj 2018. De kommer tillsammans med sin bank fram till vad de ska göra på den tiden med utgångspunkt i Sparbanksidén.

Senast uppdaterad: 
2017-10-25