Skriv sökord

Hållbarhetsansvarig sökes till Ulricehamns Sparbank

Lediga tjänster
Hållbarhetsansvarig till Ulricehamns Sparbank

Senast uppdaterad: 17 maj, 2023

För att ta vårt hållbarhetsarbete i Ulricehamns Sparbank till nästa nivå, söker vi nu en hållbarhetsansvarig som har en övergripande och samordnande roll i bankens hållbarhetsarbete.

Ulricehamns Sparbank har sedan lång tid en mycket stark ställning inom sitt verksamhetsområde. Banken bedriver en självständig bankrörelse i nära samarbete med Swedbank. Ulricehamns Sparbank har en stark ekonomisk ställning, en affärsvolym på drygt 19 miljarder och har cirka 60 medarbetare med ambitionen att ge en förstklassig service till sina kunder. Ulricehamns Sparbank verkar i en levande stad med starkt näringsliv. Det är många saker som bidragit till att Ulricehamn växer, utvecklas positivt och vågar skapa stora evenemang. Vi tror att en viktig ingrediens är att det finns en stark sparbank på orten som kan vara med och bidra till utvecklingen. Vi jobbar varje dag för att utveckla Ulricehamn på olika sätt.

Som lokal sparbank har vi stora möjligheter att påverka och bidra till den hållbara utvecklingen. Hållbarhet för Ulricehamns Sparbank är att ta ansvar och agera långsiktigt för att skapa framtidstro för våra kunder, medarbetare och samhället. Detta sker såväl genom bankens samhällsengagemang, ansvarsfull rådgivning och vårt erbjudande, det vi kallar sund och hållbar ekonomi. Det handlar om att ekonomiska, miljömässiga och sociala frågor samverkar i en helhet inom banken och i relationen till våra kunder, våra anställda och vårt samhälle.

Ditt uppdrag

  • Driva, planera och ansvara för bankens interna och externa hållbarhetsarbete.
  • Ansvara för bankens övergripande målstyrning på området och uppföljning inom dessa områden.
  • Själv analysera och aktivt arbeta med egna projekt, rapporter och utvecklingsområden.
  • Identifiera och kommunicera värdet av bankens hållbarhetsarbete.
  • Utbilda och inspirera våra kunder och medarbetare och på så sätt öka medvetenheten och kunskapen kring hållbarhetsfrågor.
  • Stödja verksamheten för att fortsätta utveckla hållbarhetsarbetet i bankens interna processer.
  • Vara ett bollplank till kollegor kring bankens produkter och tjänster på hållbarhetsområdet.
  • Initiera aktiviteter utifrån bankens hållbarhetsstrategi.
  • Bevaka och implementera ny lagstiftning och nya regelverk på hållbarhetsområdet.
  • Ansvara för styrdokument och övriga dokument gällande hållbarhet, till exempel bankens hållbarhetsredovisning.

Som hållbarhetsansvarig rapporterar du till Chef för Hållbarhet, Kommunikation och Affärsutveckling. I gruppen ingår även marknadsansvarig, marknadsassistent och digital kommunikatör. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Vem söker vi?

Du är en driven och kommunikativ person med ett stort engagemang för både hållbarhetsfrågor och finansbranschen. Vi förväntar oss att du är affärsmässig och har en god förståelse för bankens affär och förhållningsregler och att du med stöd av hållbarhetsarbetet utvecklar och växlar upp bankens konkurrenskraft ytterligare. Du har en god analytisk förmåga och en stark drivkraft för att arbeta strukturerat under individuella former. Samtidigt ser du det stora värdet av att vara en del av en grupp och en organisation där du mer än gärna delar med dig av dina kunskaper och tar egna initiativ till att delta och lära ut i stora som små grupper. Vi ser att du som söker är lyhörd, har lätt att kommunicera och har en god förmåga att skapa hållbara relationer. För dig faller det sig också naturligt att arbeta mål- och resultatorienterat.

Kvalifikationer

Vi tror att du som söker har yrkesmässig erfarenhet av hållbarhetsarbete. Det är en fördel om du har bankerfarenhet. Det är meriterande om du är utbildad inom ekonomi och/eller hållbarhet. Vi ser gärna att du har erfarenheter av att jobba med regelverksfrågor och rapporter av olika slag.

Din ansökan

Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag då urval sker löpande. Sista ansökningsdagen är den 2023-06-05
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta
Hanna Johansson Chef hållbarhet, kommunikation och affärsutveckling Tel: 0321 – 296 07,
Jenny Cederteg Finansförbundets representant Tel: 0321-296 57

Läs mer om Ulricehamns Sparbank, om sparbanksidén och hur vi får den att leva i Ulricehamnsbygden på
www.ulricehamnssparbank.se

Dela sidan: