Skriv sökord

Fryksdalens Sparbank – Draknäste för fjärde gången gav kapital till två lokala idéer

I samhället
Draknäste för fjärde gången gav kapital
Kristian Thorén, bryggare och ägare på Västra Ämterviks Bryggeri

Senast uppdaterad: 11 november, 2020

Under torsdagen var det dags för det fjärde draknästet som arrangeras av Fryksdalens Sparbank och Westra Wermlands Sparbank. Även denna gång skedde draknästet i digitalt och det var sex olika case som fick pitcha sina idéer för drakarna, varav två fick med sig riskkapital för att utveckla sina idéer denna gång.

Draknästet har arrangerats vår och höst av Fryksdalens Sparbank och Westra Wermlands Sparbank som tillsammans satsar fem miljoner på fem år på bra lokala idéer. Torsdagens omgång var den fjärde i ordningen. Fyra lokala drakar fick lyssna på sex olika case som pitchade sina idéer och besluta vilka som fick med sig riskkapital. Den här gången blev det Västra Ämterviks Bryggeri och Sysslebok som fick med sig kapital från draknästet.

-Jag är jätteglad, säger Kristian Thorén, bryggare och ägare på Västra Ämterviks Bryggeri när han fick beskedet under kvällen. – Nu ska vi satsa vidare på vår produktion av mjöd som ska bli en ny produkt i vårt sortiment.

Den andra idén som fick ja från drakarna kommer från systrarna Malin Jansson och Maria Larsson från Sysslebäck. De ska lansera ett koncept under 2021 under namnet Sysslebok. – Det är fortfarande lite hemligt, berättar Malin Jansson. Men nu har vi möjlighet att utveckla konceptet för lansering nästa år.

De drakar som deltog var Rickard Lindqvist, Lindarnas Fastighets AB, Ronja Ericsson, Optipack AB, Niklas Stake, Tickster AB och Gunilla Andersson, Gunilla Andersson Coach AB.

Mer info: https://www.fryksdalenssparbank.se/foretag/draknastet.html

Fotograf: Anna Öhgren Bodén

Dela sidan: