Skriv sökord

Framtidsbankens utdelning till insatser för unga i Falkenberg

I samhället
Falkenbergs Sparbank, Sparbanksdagen, Framtidsbanken

Senast uppdaterad: 5 september, 2022

På Sparbanksdagen delade Falkenbergs Sparbank genom Framtidsbanken ut ytterligare 1,1 miljoner kronor till insatser för unga. Samtidigt fick lokala föreningar visa upp sin verksamhet för besökarna för att locka nya medlemmar.

Lördagen 3 september firades Sparbanksdagen i Falkenberg – en dag för föreningslivet. En dag där hela 70 föreningar visade upp sin verksamhet. Besökarna kunde prova på och kanske hitta just sin nya hobby eller fritidsaktivitet.

Utdelning av medel från Framtidsbanken skedde också under dagen. Höstens utdelning är den nittonde omgången och ytterligare drygt 1,1 miljon kr har beviljats till lokala projekt.

Bidrag till insatser för unga

Framtidsbanken är en del av Sparbanksidén på Falkenbergs Sparbank, med syfte att bidra till insatser för unga, till idrott, kultur, näringsliv, forskning och utbildning.

– Det är alltid lika spännande att ta del av förslagen som kommer in vid varje ansökningstillfälle. Här finns många lokalt engagerade eldsjälar, som brinner för att utveckla och förbättra. Genom Framtidsbanken är vi med och gör skillnad i vår del av Halland, säger Göran Bengtsson, ordförande i Framtidsbankskommittén på Falkenbergs Sparbank.

Det är stor variation på ansökningarna som kommit in till Framtidsbanken. Bland bidragen som beviljats i höst märks bland annat en ny utomhusscen i Morup, en utomhusrink för innebandy i Vinberg och flera hjärtstartare till föreningar och samlingslokaler.

Ung Företagsamhet Halland satsning för femmor

En intressant satsning är också skolprojektet ”Se möjligheterna”, som drivs av Ung Företagsamhet Halland. Syftet med projektet är att stärka samverkan mellan skola och näringsliv i Falkenbergs kommun och lyfta entreprenörskap till en ny nivå inom grundskolan.

Caroline Karlsson på Ung Företagsamhet säger:
– Det här möjliggör att Ung Företagsamhet i Halland kan erbjuda alla klasser i årskurs fem i Falkenbergs kommun att arbeta med vårt utbildningsmaterial “Se möjligheterna”, där de får träna på sina entreprenöriella förmågor och lära sig mer om företagsamhet. Under läsåret kommer skolorna att arbeta med en utmaning de fått av ett företag som är kopplat till skolan. Det är Falkenbergs skola-arbetslivsutvecklare som tagit fram samarbetet mellan skola och företag, och i det arbetet kommer vi att kunna förbereda elever och pedagoger inför utmaningen genom vårt utbildningsmaterial.

Framtidsbanken har delat ut 50 miljoner

Sammanlagt har nu 50 miljoner beviljats till olika spännande projekt i Falkenbergs Sparbanks verksamhetsområde – Falkenbergs kommun och norra delen av Halmstad.

Framtidsbanken | Falkenbergs Sparbank kan du läsa mer om Framtidsbanken. Nästa ansökningsperiod pågår fram till 31 december 2022.

Om Falkenbergs Sparbank

Falkenbergs Sparbank grundades, “på god och ädel grund”, år 1865.
Idag är banken en modern bank som, genom samarbete med Swedbank, har tillgång till den senaste utvecklingen av teknik, service, produkter och säkerhet. Vi har kontor i Falkenberg, Getinge och Ullared.
falkenbergssparbank.se

Dela sidan: