Skriv sökord

Försäkringsspecialist sökes till Rekarne Sparbank

Lediga tjänster
Försäkringsspecialist sökes till Rekarne Sparbank, ledig tjänst, lediga jobb

Senast uppdaterad: 12 maj, 2023

Gillar att göra affärer och arbeta i team med jurister, företags-, privat- och förmögenhetsrådgivare? Då ska du söka jobbet som försäkringsspecialist hos oss på Sparbanken Rekarne!

Sparbanken Rekarne söker försäkringsspecialist

Sparbanken Rekarne är en lokal sparbank som tillsammans med vår stiftelse återinvesterar en stor del av vinsten tillbaka till samhället där vi verkar. Det handlar om allt ifrån att hjälpa fler nyanlända att starta företag och skapa arbetstillfällen genom vårt samarbete med NyföretagarCentrum, till att lära barn i utsatta områden att simma genom gratis simskola. Vi stöttar även initiativ som ClownClubben som möjliggör för barn på sjukhus att få uppleva glädje och lek i en utmanande vardag.

Hos Sparbanken Rekarne får du en trygg arbetsgivare som erbjuder ett flexibelt arbetssätt och bra förmåner. I rollen får du stort utrymme att utvecklas i din yrkesroll och lära dig nya saker. Vi hoppas att du vill vara med och göra Sparbanken Rekarne till det bästa alternativet med nöjdast kunder på marknaden!

Om tjänsten

Som försäkringsspecialist har du ett försäljningsansvar att, med stor kännedom om marknaden, jobba med kunder i enlighet med bankens strategi där försäkringsaffären är en viktig del av kundens behov. Genom gott affärsmannaskap arbetar du alltid för nöjda kunder.

I din roll driver du försäljning genom att i samarbete med bankens rådgivare identifiera, planera, utföra och följa upp försäljningsaktiviteter som är anpassade till dina befintliga och möjliga kunder. Du ansvarar också för att se till kundens hela behov på ett affärsmässigt sätt. Med kvalitet ger du råd till kunder genom den kanal som passar bäst för situationen; telefon, digitalt eller fysiskt möte.

Exempel på arbetsuppgifter som ingår i tjänsten är:

  • Genomföra kundanpassad försäkrings- och pensionsrådgivning
  • Arbeta aktivt med nya och befintliga kunder och skapa egna nätverksrelationer och profilera rollen externt
  • Vara en resurs i rådgivarnas kundmöten och tillsammans med kontoren aktivt bearbeta bankens kunder
  • Arbeta i team med jurister, företags-, privat- och förmögenhetsrådgivare i syfte att ge kunden bästa möjliga service och tillgång till bankens hela erbjudande

Din profil

För att lyckas i denna roll behöver du ha vilja och förmåga att snabbt skapa dig en förståelse för andra människors behov för att möta dessa med relevanta argument eller förslag på lösningar. Du bör vara flexibel, affärsmässig, noggrann, driven och gilla att arbeta i ett högt tempo. Du är socialt kompetent och duktig på att nätverka såväl internt som externt.

Som försäkringsspecialist arbetar du mot hela banken. Det innebär att du ofta kommer att befinna dig ute på något av våra kontor i nära samarbete med våra rådgivare. Rollen kräver att du har lätt för att samarbeta och bygga interna så väl som externa relationer. Som försäkringsspecialist planerar och strukturerar du ditt arbete självständigt. Du agerar partner och bollplank till aktuella kunder och förvaltar den affärsmässiga relationen på ett professionellt sätt för att säkerställa långsiktiga relationer mellan kunden och banken.

Du är en person som:

  • Gillar att göra affärer, tar initiativ och driver kunddialoger mot avslut
  • Har lätt för att hantera en arbetsvardag i ständig förändring
  • Förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt
  • Har en djup kompetens inom hela pensions-/försäkringsaffären

Vi söker dig som idag jobbar som försäkringsspecialist och har stor vana vid pensions- och försäkringsaffären. Du har Swedseclicens samt Livdiplom.

Frågor om tjänsten besvaras av Mats Ericsson, Privat marknadschef mats.ericsson@rekarne.se

Kontaktperson för Finansförbundet är Jessica Tinglum jessica.tinglum@rekarne.se

Vi intervjuar sökande löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan via vårt rekryteringsverktyg.

Sista ansökningsdag 2023-06-16

Om Sparbanken Rekarne

Sparbanken Rekarne är den ledande banken i Eskilstuna och Strängnäs kommuner, med en affärsvolym på 50 miljarder kronor och 115 anställda på våra tre kontor i Eskilstuna, Strängnäs och Mariefred. Hos oss finns stark tillväxt, nöjda kunder, fräscha kontor och glada medarbetare. Hösten 2022 blev vi dessutom certifierade som en utmärkt arbetsplats via Great Place to Work®! Vi är en självständig bank som till hälften ägs av Sparbanksstiftelsen Rekarne och till hälften av Swedbank.

Med det största antalet kunder inom både privat och företag av alla bankerna på våra orter visar vi att vi kan den lokala marknaden och att vi känner våra kunder. Bankens styrelse, ledning och medarbetare finns nära kunderna, vilket gör att vi kan fatta snabba beslut. Vi vill vara banken med bäst tillgänglighet på orten.

Vårt arbete genomsyras av samhällsengagemang; sedan 1996 har banken och Sparbankstiftelsen Rekarne tillsammans investerat över 300 miljoner kronor i lokal utveckling.

Vi värnar om ditt välmående och erbjuder en hållbar och flexibel arbetsmiljö. Tillsammans skapar vi en trygg och hållbar framtid. Tillsammans gör vi skillnad.

Dela sidan: