Skriv sökord

Finanssupport i Sydsverige AB söker Riskcontroller

Aktuellt Lediga tjänster

Vi söker dig som vill vara en del utav ett mindre bolag där din specialistkompetens blir en viktig del. Ekeby Sparbank, Ivetofta Sparbank, Markaryds Sparbank, Snapphanebygdens Sparbank och Sparbanken Boken är alla fristående sparbanker med hjärta för den lokala närvaron och tillgänglighet för sina kunder. Dessa fem sparbanker kommer att vara dina uppdragsgivare i en omväxlande och spännande roll med många kontaktytor. ​

DINA ARBETSUPPGIFTER

Som Riskcontroller ansvarar du för att tydliggöra, identifiera och mäta samtliga risker inom bankerna. Du övervakar och kontrollerar bolagens riskhantering, kontrollerar och analyserar bolagens väsentliga risker och identifierar samtidigt nya sådana. Du kommer att arbeta med löpande rapportering och utveckla bankernas regelverk inom risk. Du är också ett stöd i arbetet med riskstrategier. Det arbetet som du genomför dokumenterar och presenterar du för de olika bankernas styrelser. Självklart finns ett genuint intresse för att hålla dig uppdaterad och påläst om vad som är nytt inom ditt gebit. Tjänsten är placerad på Snapphanebygdens Sparbanks kontor i Vittsjö men du besöker samtliga fem banker kontinuerligt. 

DIN PROFIL

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi/bank/finans eller motsvarande. Du har erfarenhet från en liknande roll. Du kan också ha arbetat som controller, inom revision, analys eller granskning på något vis. Har du erfarenhet från bank- och finansbranschen så är detta meriterande- om inte så är vi villiga att satsa på dig. För att vara aktuell för denna tjänst krävs det att du har mycket god datavana, speciellt i Excel. Du kan uttrycka dig väl i svenska när det gäller tal och skrift. B-körkort och egen bil är ett krav. 

Dina personliga egenskaper är av största vikt! Vi söker dig som är analytisk och granskande i ditt sätt att ta dig an uppgifter. Du är bekväm med att presentera fakta och underlag för dina uppdragsgivare och påvisa de risker som du upptäckt hur små eller stora de än kan vara. Du arbetar självständigt och är van vid att planera och strukturera ditt arbete. För att lyckas i denna roll är du en social och kommunikativ person som trivs med att träffa nya människor. Du har lätt för att samarbeta och tar dig an ditt uppdrag med stor förståelse för din uppgift men också för verksamhetens bästa. Du välkomnas till ett självständigt och fritt arbete där du får möjlighet att samarbeta och utvecklas tillsammans med flera specialister inom sina områden.

ANSÖKAN

Vi ser mycket fram emot din ansökan! I den här rekryteringen samarbetar de fem Sparbankerna med Maxkompetens i Kristianstad. Ansökan tas emot via Maxkompetens hemsida, www.maxkompetens.se. Eventuella frågor gällande tjänsten besvaras av Rekryteringskonsult Alexandra Ivstam på 044-7814482. Sista ansökan är den 14/11 2019. 

MER OM BOLAGET

Finanssupport i Sydsverige AB är ett bolag som tillhandahåller specialisttjänster inom Riskkontroll, Compliance, AML, fysisk säkerhet samt IT-säkerhet och informationssäkerhet. För närvarande hjälper bolaget fem sparbanker med dessa specialisttjänster. Det är Ekeby Sparbank, Ivetofta Sparbank i Bromölla, Markaryds Sparbank, Snapphanebygdens Sparbank och Sparbanken Boken. Det är också dessa fem sparbanker som gemensamt äger Finanssupport i Sydsverige AB. Läs mer på www.finanssupportisydsverige.se 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *