Skriv sökord

Finansminister Mikael Damberg frågas ut av Lennart Ekdal i Almedalen

Aktuellt Almedalen Opinion
Sparbankernas Riksförbund i Almedalen. Lobbying för sparbanker, Almedalsveckan 2023

Senast uppdaterad: 1 juli, 2022

Sparbankerna håller under årets Almedalsvecka utfrågningar med finansminister Mikael Damberg och övriga riksdagspartiers ekonomisk-politiska talespersoner. Utfrågningarna genomförs i Sparbankernas tält i Visby och visas även på Almedalen Play.  Journalisten Lennart Ekdal är Sparbankernas moderator under hela Almedalsveckan.

3 – 7 juli pågår Almedalsveckan återigen i Visby efter två års uppehåll. Sparbankerna är på plats och arrangerar 21 seminarium, utfrågningar och mingel med fokus på säkerhet, hållbarhet och företagande. Riksdagspartiernas ekonomisk-politiska talespersoner och finansminister Mikael Damberg frågas ut om de viktigaste valfrågorna och om hur Sveriges ekonomi påverkas av kriser, pandemier och kriget i Ukraina.

– Sparbankerna står i stort sett ensamma för den finansiella infrastrukturen utanför storstäderna, vilka gör det möjligt att bo och verka i hela landet. Vikten av en tydlig proportionalitet i regelverk behövs för att vi även fortsättningsvis kan ha alternativ i den svenska banksektorn, säger Ewa Andersen, vd Sparbankernas Riksförbund.

Riksbanken om inflationens påverkan

Även vice Riksbankschef Anna Breman hamnar i Heta Stolen hos Lennart Ekdal, med fokus på hur inflationen påverkar svensk ekonomi och Riksbankens syn på hur Sveriges ekonomi kommer att utvecklas.

Mingla med Sparbankerna

På tisdagskvällen bjuder Sparbankerna in till mingel för att manifestera Sparbanksidén – en affärsidé som varit hållbar i mer än 200 år! Seminariet fokuserar på vilken oerhört viktig roll en lokal bank spelar för företag och personer som valt att bo utanför storstäderna. I panelen finns Märta Stenevi, språkrör för Miljöpartiet, Lars Thomsson, riksdagsledamot finansutskottet för Centerpartiet, Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet och Ewa Andersen, Sparbankernas Riksförbunds vd.

Våra seminarier sänds även live på sparbankerna.se och på Almedalen Play.

Hela seminarieprogrammet hittar du här: https://sparbankerna.se/almedalsveckan-2022/

Anmäl dig till tisdagens mingel

Varmt välkommen till oss i Almedalen!

Kerstin Olby
Kerstin Olby
Kommunikatör för Sparbankernas Riksförbund
kerstin.olby@sparbankerna.se
Dela sidan: