Skriv sökord

Fem frågor till Victoria Bengtsson ordförande Falkenbergs Sparbank

Aktuellt Fem frågor
Falkenbergs Sparbank, Victoria Bengtsson

Senast uppdaterad: 25 maj, 2022

Fakta om Victoria Bengtsson

  • 40 år
  • Falkenbergs Sparbank, ordförande sedan april, vice ordförande sedan 2017 och ledamot sedan 2014.
  • Jag bor Falkenberg tillsammans med man och våra två aktiva söner
  • Jag är civilingenjör inom Lantmäteri som jobbat i olika roller inom fastighetsbranschen de senaste 20 åren och brinner extra för frågor som handlar om hållbar samhällsutveckling.

Vilken är din banks hjärtefråga?

– En högst aktuell fråga för oss just nu i Falkenbergs sparbank är så klart hur allt som sker i vår omvärld och ränteutvecklingen kommer påverka våra kunder och vår bank. Annars är en av våra hjärtefrågor som vi pratar mycket om i banken hur vi skall arbeta för ett ännu mer hållbart samhälle och underlätta för våra kunder att göra medvetna val.

Din koppling till bygden?

– Jag är född och uppvuxen i Falkenberg och efter ett par sejourer på andra ställen i världen så bor jag åter i Falkenberg. För att inte behöva lämna vårt fantastiska verksamhetsområde för ofta så har jag för säkerhetsskull även en sommarstuga i Falkenberg.

Vad gillar du?

– Jag älskar att resa till sol och värme samt ta del av nya kulturer, då båda våra söner är födda i Afrika så blir det ofta dit vi åker även om inget slår stranden i Falkenberg en varm julidag. Jag tycker också mycket om god mat.

Intressen?

– Med två söner i tidig skolålder spenderar jag stor del av min fritid att köra till och hänga vid diverse idrottsanläggningar, men jag ser alltid till att finna tid att grotta ner mig i utvecklingen på fastighetsmarknaden och speciellt, som den nörd jag är, i någon riktigt spännande fastighetsvärdering. Jag är också engagerad i en skola i Kenya och där finns alltid många intressanta projekt att ta tag i.

Varför jobba på en Sparbank?

– Jag är extra stolt över att vara ordförande i Falkenbergs sparbank som bidrar, genom vår Framtidsbank, till en positiv samhällsutveckling och på så sätt är en sådan betydande aktör i vårt verksamhetsområde

Dela sidan: