Skriv sökord

Fem frågor till Mikael Bosson vd Sparbanken Göinge

Aktuellt Fem frågor
Mikael Bosson, vd Sparbanken Göinge
Mikael Bosson, vd Sparbanken Göinge

Senast uppdaterad: 18 december, 2020

Fakta om Mikael Bosson

  • 54 år
  • Vd Sparbanken Göinge, tillträdde 2020-04-01
  • Har jobbat i bank hela mitt liv. Började direkt efter skolan i gamla Föreningsbanken och gick då den långa vägen genom alla olika tjänster. Jobbade sedan i FöreningsSparbanken och gick sen över till SEB där jag jobbat de senaste 19 åren innan jag nu bytte till Sparbanken Göinge.
  • Jag bor med min fru och hund i Halmstad. Vi har två utflugna döttrar som bor i Stockholm. En läser och en jobbar. Båda med ekonomi.

Vilken är din banks hjärtefråga?

– En av de viktigaste frågorna är att se till att skapa förutsättningar för personalen att kunna göra ett bra jobb. Se till att de mår bra, att vi är rätt bemannade både till antal och till kompetens, involvera dem i strategin för banken mm. Jag tror mycket på TILLSAMMANS. Alla medarbetares bidrag är precis lika viktiga. Vi behövs alla för att vi ska kunna nå våra mål och drömmar i banken. Finns rätt förutsättningar så kommer personalen att göra ett bra jobb och då kommer kunderna att bli nöjda och vilja göra ännu fler affärer med oss. Vi har fantastiska medarbetare som gör ett kanonjobb och det ser vi också i kundnöjdheten som är bland de bästa inom Sparbankerna.

Varför jobba på sparbank?

– Det är framför allt två saker. Korta beslutsvägar. Alla beslut fattas lokalt av oss och nära kunden. Det andra är att allt överskott stannar i bygden vilket känns otroligt bra. Vi har en långsiktighet i banken och behöver inte fatta beslut som ska se bra ut nästa kvartal utan vi fattar beslut som långsiktigt är bra för banken, ägarna och kunderna.

Ditt första bankminne?

– När jag var liten älskade jag att samla på pappersfemmor. Ju fler desto roligare. Kommer ihåg när jag gick in på banken och skulle sätta in pengarna så nådde jag inte upp på kassadisken så min mamma fick lyfta upp mig.

Vad gillar du?

– Jag gillar människor med mycket energi som hela tiden vill förbättra saker och ting och som söker lösningar istället för problem.

Intressen?

– Jag försöker att hålla igång en del på fritiden. Blir en del löpning, golf, jakt och sedan är jag helt biten av padeltennis. Tycker det är fantastiskt att man kan börja med en helt ny sport i min ålder och känna att man utvecklas hela tiden. Jag är väldigt tävlingsinriktad och älskar att löpande sätta nya mål och sedan arbeta hårt för att nå dem.

Din koppling till bygden?

– Är född och uppvuxen i Hässleholm och har jobbat i vårt verksamhetsområde fram till 2008. Känns verkligen som att komma hem igen.

Dela sidan: